ARRIBEN ELS CURSOS D'ESTIU DE LA FES
ARRIBEN ELS CURSOS D'ESTIU DE LA FES Els models d’aprenentatge innovadors centren l’oferta d’estiuArriben els Cursos d’Estiu 2017 de la FES amb una ampliada oferta formativa centrada en models pedagògics innovadors que posen al dia els models d’aprenentatge tradicionals. Descobrirem el Flipped Classroom (classe inversa), un taller de caire teòric i pràctic amb una metodologia en què s’aprèn la teoria a casa i es realitzen projectes a classe, i no es dóna per fet que tots els alumnes avançaran a la mateixa velocitat. A continuació, un curs per aprendre eines pràctiques d’intervenció per prevenir o resoldre conflictes com el bullying en l’àmbit educatiu. Es tracta del curs: Les pràctiques restauratives: crear comunitat per millorar les relacions i encarar bé els conflictes. Ens endinsarem en la tècnica del Mindfulness com a eina de comunicació. El Mindfulness és l’atenció plena, continuada i constant, estar en aquest estat de concentració fa que ens comuniquem millor, tan pel que fa a nivell personal, com en el nostre àmbit professional. 

L’Artteràpia serà de nou present als cursos d’estiu:  Artteràpia per a mestres i educadors:  una altra mirada cap a l’alumne, es treballarà la recerca de les capacitats creadores dels nens i joves afavorint la millora de la seva integració emocional. I Artteràpia per a tècnics i professionals de l’educació, la salut i la comunitat, dirigit a professionals que ja han tingut un contacte previ amb aquesta metodologia, els permetrà aprofundir-hi.
També es presenta la segona edició d’un curs pensat per a tots els professionals que utilitzen la veu com a eina de treball, Tècnica vocal basada en el mètode Estill Voice Training (Estill voice craft), que parteix d’un coneixement científic de l’anatomia, fisiologia i funcionament de la veu, i a partir d’aquesta base ofereix una pràctica de les estructures de l’aparell fonador.
Per últim, amb la voluntat de donar continuïtat als cursos que des de fa tres anys s’organitzen conjuntament entre la FES i el PEHOC, aquest any el tema girarà entorn El segle XIX. Lluites socials, transformacions econòmiques i resistències: antic règim vs. societat liberal.

El director de la FES, Jordi Calabuig, ha explicat que són “un ventall de cursos oberts a tothom, però especialment pensats per a docents de primària i secundària, i reconeguts com a formació permanent pel Departament d’Ensenyament i amb la col·laboració de la Universitat de Vic, la Universitat de Girona i la Xarxa Vives d’Universitats”. Segons Calabuig, “preveiem que hi assisteixin un centenar de persones”.

La FES té la seu ubicada a Can Monsà, l’edifici que des de la setmana passada obre les seves portes com a espai d’estudi en caps de setmana previs a Selectivitat i a períodes d’exàmens universitaris. També obrirà els dos primers caps de setmana de juny.  Els horaris d’obertura són els divendres de 20 a 24 h, i els dissabtes i diumenges de 15 a 24 h.  Aquesta iniciativa es va engegar per primer cop en el període d’exàmens del mes de gener i gràcies a la bona acceptació es va decidir repetir-la abans d’estiu.

Més informació i matrícules:
al 972 26 21 28 i a fes@olot.cat


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat