CONVENI DE COL.LABORACIÓ AMB L’ASSOCIACIÓ DE DONES ALBA
CONVENI DE COL.LABORACIÓ AMB L’ASSOCIACIÓ DE DONES ALBA Preveu la col.laboració en dos projectes de suport a la donaCàritas Garrotxa ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Dones Alba. A la presentació d’aquest matí a l’Ajuntament d’Olot, el president de Càritas, Carles Oller, ha explicat que l’acord amb ALBA preveu la col·laboració en temes de suport a la dona. Segons Oller, “una col·laboració que ara per ara ja es plasmarà fent alguna intervenció en diversos programes de Càritas, però que, més endavant, es pot anar concretant en altres accions, sempre relacionades amb l’esperit fundacional de l’Associació de Dones Alba i la finalitat pròpia de Càritas de fer front a la pobresa i a l’atenció a les persones en risc d’exclusió social”. La presidenta d’ALBA, Catalina Sellas, ha destacat “la voluntat de treballar conjuntament amb Càritas per donar suport a dos programes que porta a terme l’entitat: Ubuntu i grups d’empoderament. I a noves  col·laboracions que puguin anar sorgint”. El regidor de Benestar Social, Pep Berga, ha subratllat “la importància d’un conveni que fa que treballin conjuntament dues entitats de referència a la nostra ciutat”. 

La tècnica i alhora voluntària de Càritas Garrotxa, i responsable d’aquests dos projectes, Anna Costa, ha explicat el sentit i el funcionament d’aquests dos programes:

El projecte UBUNTU (a la cultura Xhosa, significa: «Jo sóc perquè nosaltres som») té com a objectiu principal la integració social mitjançant la creació de grups de suport. Apareix per tal de donar una atenció més psicològica i d’habilitats relacionals a persones amb pocs recursos econòmics que presenten un patiment personal i emocional.  Mitjançant un espai de trobada grupal, les participants comparteixen experiències i poden integrar eines de gestió emocional, vàlua personal, habilitats socials i desenvolupar actituds cooperatives i d’ajuda mútua.

A Càritas Garrotxa es va iniciar aquest projecte l’abril de 2016 i des de llavors s’han atès un total de 22 dones. Actualment s’estan realitzant dos grups setmanals, formats per un total de 15  dones. El grup està dirigit per una psicòloga, tècnica de Càritas.

ELS GRUPS D’EMPODERAMENT es formen a partir dels interessos de les participants (aprendre anglès, fer gimnàstica, informàtica...). És un espai de trobada on s’acull i acompanya a persones en situació de vulnerabilitat social, es fomenten estils de vida saludables, s’amplien les relacions socials de les dones, vinculant-les entre elles i amb el teixit associatiu de la ciutat. Es potencia que les participants prenguin protagonisme i participin de la vida social de la ciutat.

Actualment, el Grup d’empoderament de Càritas Garrotxa està format per 12 dones, la gimnàstica i la biodansa ha estat el que les ha portat a trobar-se dues hores setmanals,  des del passat mes de setembre. En aquest espai setmanal han creat vincles de molta qualitat alhora que es fomenten estils de vida saludables. En les sessions es dedica un espai per parlar de les problemàtiques en què es troben les participants, incentivant la recerca activa de solucions i el coneixement dels diversos recursos i entitats del territori. El grup està conduït per una tècnica de Càritas i dues voluntàries.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat