SEGONDA EDICIÓ DEL CONSELL DELS INFANTS D’OLOT
SEGONDA EDICIÓ DEL CONSELL DELS INFANTS D’OLOT La ciutat és el tema escollit aquest any per als 675 alumnes que hi participenTots els alumnes de 5è i 6è de primària de les escoles d’Olot participen aquest curs del Consell d’Infants. Són un total de 675 escolars de 29 grups classe que prenen part de la segona edició d’aquest òrgan de participació, consulta i assessorament de l'Ajuntament sobre les qüestions d'interès general per a la ciutat.  

 

El regidor d’Educació, Jaume Mir, ha explicat que “el tema escollit és la ciutat entesa com l'espai on vivim”. Per això, Mir ha afegit que “es treballaran aspectes com, per exemple, com ens movem per Olot? Com haurien de ser els carrers? En què ens ajuda la policia? Si hi ha massa cotxes? Com ens agradaria que fossin les places?” Al final del procés es posarà de manifest les preocupacions dels alumnes i les propostes de millora de la ciutat.

 

De cada grup classe hi haurà dos representants que seran els encarregats de portar les propostes acordades entre tots  al Ple Municipal i exposar a l’Alcalde i a la resta del regidors del Consistori les conclusions i accions que proposen per millorar Olot.

 

Igual que el curs passat, el Consell dels Infants anirà fent un seguits de sessions de treball a l’aula (un total de 5) en què de la mà de les educadores del Consell dels Infants aniran perfilant què volen treballar i què volen proposar. A partir d’una pluja d’idees, a la primera sessió, s’aniran identificant temes i propostes que es treballaran a la segona sessió per arribar al consens entre tots els grups classe. Una vegada determinades les propostes, es gravaran les aportacions perquè tots els alumnes puguin conèixer les accions que han sortit. El vídeo també es farà arribar a  l’alcalde i als diferents grups amb representació a l’Ajuntament d’Olot abans del ple, previst per al dilluns 3 d’abril de 2017.

 

Una de les novetats de la segona edició del Consell dels Infants són les Trobades de Representants. “Durant aquest curs, els dos representants escollits per cada classe es reuniran cinc dimecres a la tarda, fora de l’horari escolar, per anar treballant i compartint el que es va fent a cada aula” ha afirmat la tècnica de l’Institut Municipal d’Educació, Montse Riera. La primera trobada va tenir lloc el passat 2 de novembre i aquest dimecres 30 de novembre a la Sala El Torín ha tingut lloc la segona reunió.

 

Avui, que celebrem el Dia Internacional de les Ciutats Educadores, exemplifiquem amb una activitat com aquesta que Olot és una Ciutat Educadora. Amb els representants del Consell dels Infants s’ha llegit el Manifest en què s’explica què vol dir ser Ciutat Educadora.

 

Per a més informació, consulteu el blog: conselldelsinfants.olot.catimprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat