EN MARXA LA MOSTRA DE PESSEBRES
EN MARXA LA MOSTRA DE PESSEBRES Les 5 seus es podran vistiar fins al diumenge 8 de generL’Hospici, el Museu dels Sants, Can Trincheria, les finestres de la Biblioteca Marià Vayreda i el Claustre del Carme són les cinc seus de la Mostra de Pessebres que s’ha inaugurat aquest dissabte i que es podrà visitar fins al diumenge 8 de gener.

Al pati de l’Hospici, David López s'hi ha instal·lat el pessebre de la ciutat. Sant Josep, la verge Maria i el nen Jesús canvien l’establia per les runes d’una antiga masia de la Garrotxa. És aquí on els pastors els aniran a adorar. López utilitza les figures del pessebre monumental d’Olot, modelades per El Arte Cristiano.

A la Sala Oberta 2 de l’Hospici s’exposen una vintena de diorames. A un costat es podran observar les creacions que es presenten al concurs de l’Escola d’Arts i Oficis del Pessebrisme d’Olot. A l’altre hi destaquen els pessebres de la família Molina – Grabulosa i el taller d’estatuària de la família Casanelles, un muntatge de grans dimensions en homenatge a Bartomeu Mas Collellmir.

A la segona planta del Museu dels Sants, Javi Palomo reflexiona sobre si realment Jesús va néixer a Betlem en una establia i si al seu costat hi havia un bou i una mula com marca la tradició. Els textos explicatius són acompanyats per maquetes i figures del Fons Renart del Museu dels Sants i dibuixos i pintures de les col·leccions Vayreda i Martí Ferrer.

A la planta baixa de Can Trincheria es ret homenatge a les figures de pessebre femenines. La filadora, la bugadera, la captaire, la dona del pollastre, la senyora del pandero i la vella Caterina són alguns dels personatges que aquesta exposició, comissariada per Javi Palomo, vol posar en valor. Al primer pis de Can Trincheria també es podrà visitar el pessebre monumental de la casa.

A les finestres de la Biblioteca Marià Vayreda, es podran veure les figures dels pastors elaborades pels alumnes de ceràmica de l’Escola Municipal d’Expressió.

Al Claustre del Carme els alumnes d’arquitectura efímera i el professor Xevi Moliner de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot proposen una reflexió interior a través de la llum i la percepció titulada Bons auguris.

En paral·lel a la mostra s’organitzaran diverses activitats i tallers al Museu dels Sants, algunes d’elles pensades especialment per als infants.
 


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat