25 DE NOVEMBRE
25 DE NOVEMBRE La lluita contra les violències sexuals centra la commemoració del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les donesAquest dissabte 25 de novembre es commemora el Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. L’Ajuntament d’Olot se suma a aquesta commemoració adherint-se al Manifest redactat enguany per la periodista Mònica Planas –que ha estat consensuat per la Generalitat de Catalunya, les diputacions i les entitats municipalistes- i que se centra en la visibilització, sensibilització i lluita contra les violències sexuals. Llegiu el text aquí que va formar part del ple d'aquest dijous a l'Ajuntament d'Olot.

 

L’Institut Català de les Dones (ICD) promou una acció de sensibilització a través de les xarxes socials amb el lema Per una Catalunya lliure de violències sexuals. #JoTambé, que té per objectiu acompanyar i posar en valor la iniciativa de moltes dones a nivell internacional que amb valentia han fet un pas endavant i s’han atrevit a denunciar públicament les violències sexuals amb l’etiqueta #MeToo.

 

Les persones que vulguin difondre la imatge la poden descarregar del web de l’ICD i fer-se una fotografia testimonial i de suport per compartir-la per les xarxes socials amb l’etiqueta #JoTambé i anomenant @icdones. Amb aquesta acció també es vol manifestar el reconeixement que es fa de les violències sexuals amb tota la seva magnitud i la resposta que es posa a l’abast de les dones a través dels recursos de la Xarxa d'atenció i recuperació integral a les dones que pateixen violència masclista.

 

 

Les violències sexuals

En aquests materials s’emfatitza que les violències sexuals són un tipus de violències masclistes, i que la seva característica principal és que utilitza el sexe com a forma de control i dominació vers les dones. Parlem de l’assetjament sexual, els abusos i les agressions sexuals. Les violències sexuals es poden exercir en diversos àmbits: a la parella, a la feina, a les xarxes socials, a la família, al carrer i als espais d’oci. I a qualsevol edat. Cal tenir present que causa principal és el masclisme, que vulnera els drets de les dones a viure la seva sexualitat, els seus espais i la seva vida amb llibertat i autonomia.

 imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat