JOVES DEL CASAL DELS INFANTS A OLOT
JOVES DEL CASAL DELS INFANTS A OLOT Nois i noies de fins a 21 anys del Casal dels Infants de Santa Coloma han arribat a Olot per fer diversos treballs a la Moixina“Un camp de treball és una experiència d’Aprenentatge i Servei que ofereix un servei a la comunitat perquè qui el fa rebi, al seu torn, un aprenentatge en forma de valors com el respecte, la responsabilitat, l’ajuda mútua, la feina ben feta…” explica Enric Canet, director de relacions ciutadanes del Casal i coordinador dels campaments d’estiu de joves i adolescents.

Els nois i noies dels barris de Llefià i Sant Roc (Badalona), de Fondo i Santa Rosa-Raval (Santa Coloma) i  del Raval (Barcelona) tindran l’oportunitat de viatjar a Noarre (Pallars Sobirà), Olot (Garrotxa) i Cambrils (Baix Camp) respectivament per passar deu dies descobrint un entorn ben diferent al seu, mentre treballen colze a colze per millorar els municipis d’acollida. “La idea és que els joves vegin que hi ha altres formes de viure, de relacionar-se, de guanyar-se la vida que no són tant lluny com sovint pensen”, explica Canet, “hem de tenir en compte que viure en segons quins barris de l’entorn metropolità de Barcelona sovint genera dinàmiques que dificulten que descobreixin res més enllà del seu barri o ciutat”.

 

De Santa Coloma a Olot

El gimnàs de l’Escola Pia serà la base d’operacions dels joves de Santa Coloma a la ciutat d’Olot. S’hi ha muntat un campament en tota regla, amb cuina inclosa, on els nois i noies descansaran després de les llargues jornades de feina al camp.

Des de l’IME i el Parc Natural s’ha buscat una activitat de servei-aprenentatge perquè la visita d’aquests joves acompleixi amb els objectius que s’han plantejat des del Casal dels Infants. Per aquest motiu durant el dia, faran mans i mànigues per extreure créixens dels paratges de la Moixina. El creixen és una planta invasiva que escalfa l’aigua i malmet el paratge i la fauna de la zona, “volem que entenguin el valor de cuidar la natura, respectar-la i, sobre tot, fer-ho entre totes i tots, en equip”, explica l’educadora Marta Vallespín. A banda de la feina també tindran l’assessorament de membres del Parc Natural que els explicaran les característiques principals de la fauna i flora d’aquest ecosistema.

Els joves de Santa Coloma també compartiran altres activitats amb els escoltes de l’Agrupament Nostra Dona del Tura, a qui altres anys els joves del Casal ja havien ajudat rehabilitant el Molí d’En Climent, la seva seu social.

Els desitgem una molt bona estada a la GARROTXA. imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat