CAP DE SETMANA DE GARROTXINÀRIUS
CAP DE SETMANA DE GARROTXINÀRIUS Dissabte, 3 de febrer, tarda i vespre, al TorínEl festival de música i dansa Tradicionàrius a la Garrotxa, GARROTXINÀRIUS, arriba a la cinquena edició. L’organitza conjuntament L’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot (ICCO), el Centre Artesà Tradicionàrius i l’associació OFOLK- ball a la plaça.

 

El regidor de Cultura, Pep Berga, i Maria Gironès, d’Ofolk han presentat aquesta nova edició que serà una jornada sencera dedicada a la música i la dansa folk que comptarà com cada any amb la participació d’un grup català i un d’internacional. El programa del Garrotxinàrius consta a la tarda de tallers en els quals s’ensenyen danses tradicionals per part dels dos grups participants, i al vespre s’oferirà un ball-concert obert a tothom on, qui ho vulgui, pot posar en pràctica tot allò après als tallers .

 

En aquesta edició es comptarà amb el grup italià  ANDREA CAPEZZUOLI E COMPAGNIA, creat a Milà l’any 2006 i que s’ha convertit en un referent de l’escena folk  italiana.   Combina  melodies  del nord d’Itàlia  amb ritmes provinents  de diferents regions d’Europa  i Amèrica  -  masurca, vals , xotis, rondó... - tot fent una barreja  entre la tradició i la innovació que captiva el públic i el transporta en un viatge ple d’energia.

El grup està format per tres músics i un mestre de dansa: Andrea Capezzuoli : acordió diatònic, peu i veu, Milo Molteni  : violí i veu, Jacopo Ventura  : guitarra i veu i Nicola Brighenti :  dansa.

Com a grup català hi participarà la COMPANYIA XURIACH, creada l’any 2009 i especialista en dansa i música del Renaixement i el Barroc. Oferiran balls i danses antigues : pavanes, villanos, espanyoletes, contradanses i sardanes antigues, que perduren en la tradició oral de moltes localitats. Fan reviure aquest repertori posant-lo a l’abast de tothom de manera amena i creativa.

El grup està format per tres músics que tocaran instruments originals: Joan Codina: flautes, mestre de dansa, Edwin García: guitarra i tiorba i Marc Riera: flabiol i tamborino, flauta de tres forats, tamborino de cordes, baixó.

PROGRAMA:

16.00- 17.45 h ( sala El Torin / sala Teatre Principal)

Tallers simultanis:

Taller de dansa antiga  (Companyia Xuriach)

Taller de danses italianes. (Andrea Capezzuoli e Compagnia)

 

18.00- 19.45 h ( sala El Torín / sala Teatre Principal )

Tallers simultanis:

Taller de danses italianes. (Andrea Capezzuoli e Compagnia)

Taller de dansa antiga  (Companyia Xuriach)

 

20.00h  ( Núria  social )

Sopar Garrotxinàrius (reserves a ofolkolot@gmail.com)

 

22.00 h (sala El Torin)

Ball - Concert  de Comanyia Xuriach  i Andrea Capezzuoli e Compagnia.

 

 

PREU:

2 tallers: 10 euros anticipada, 12 euros a taquilla el dia del concert.

Ball: 10 euros anticipada, 12 euros a taquilla el dia del concert.

 

Venda  anticipada a www.olotcultura.cat, al Teatre Principal i a Can Trincheria.

 imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat