DOBLE INAUGURACIÓ D'ÀMBIT SANT LLUC
DOBLE INAUGURACIÓ D'ÀMBIT SANT LLUC Aquest divendres a les 19h inauguren exposició sobre Tàpies i nou local al firalÀmbit Sant Lluc és una associació sense ànim de lucre constituïda actualment per una seixantena de membres socis que majoritàriament són artistes, alguns familiars d'artistes i també persones interessades en el projecte associatiu. La seu de l'associació és situada en l'edifici de Can Constants, al passeig d'en Blay, núm 53 d'Olot.

El compromís de l'associació és amb la ciutat d'Olot, concretament amb l'art i la cultura de la comarca. Per això en els seus Estatuts hi figuren els fins següents:

Promoure l'art en el sentit més ampli del terme.
Preservar i promoure l'obra dels artistes d'Olot i comarca a partir del segle XX fins a l'actualitat, l'art contemporani i emergent.
Organitzar activitats artístiques d'arreu que es considerin interessants per la vida cultural de la Garrotxa.
Promoure i difondre nacionalment i internacionalment l'art de la Garrotxa.

Per aconseguir-ho realitzen les següents activitats:

Fer exposicions  a L'Àmbit,  l'espai d'art de l'associació a Can Constans del Firal i també a altres sales i espais d'arreu.
Establir contactes amb altres entitats i associacions  per col·laborar i portar a terme activitats culturals i artístiques.
Realitzar subhastes d'art de forma presencial als locals de l'associació i també subhastes online al web www.ambitsantlluc.com

Van començar les seves activitats fa justament dos anys, l'estiu del 2016, al local de la plaça Rector Ferrer, núm 13. Les tretze exposicions allà presentades i les diverses activitats realitzades en l'antiga seu van indicar el camí a seguir i  van donar la confiança necessària per emprendre aquesta etapa que inicien aquest mes de setembre en la nova seu de Can Constans del Firal amb l'exposició ANTONI TÀPIES: SIGNES I ESTRUCTURES que s'inaugura el divendres 14 de setembre a les 19 h i que servirà d'inauguració oficial del nou local.

En l'exposició del Tàpies s'hi mostren una trentena d'obres gràfiques de diferents èpoques, formats i tècniques que permeten visualitzar diferents etapes de l'artista. El títol de l'exposició vol indicar que “signes i estructures” són dos dels elements significatius que cal destacar i observar en les obres exposades.
- Signes i símbols com la creu, el més i el menys, la A, la T,... ; les parts del cos humà, com les mans, els peus, els ulls, el crani, ...; elements quotidians, com les ulleres, la camisa, la cadira, ...
- Estructures,  materials i tècniques diferents que el Tàpies utilitza en les seves obres: aiguatinta, carborúndum, resines, vernissos, timbrats, collage, relleus, pintura plàstica, ...
Amb aquesta exposició es pretén que els visitants es passegin, observin i interpretin aquest món tan particular que és  l'Univers Tàpies.

La inauguració de l'exposició sobre Tàpies tindrà lloc aquest divendres 14 de setembre a les 19h al nou local de l'entitat, situat al número 53 del Firal.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat