VISITA DEL CONSELLER EL HOMRANI
VISITA DEL CONSELLER EL HOMRANI El conseller ha anunciat el compromís de la Generalitat amb la segona fase de les obres de la residència Sant Jaume El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha visitat aquest migdia Olot. Acompanyat de l’alcalde Josep M. Corominas, ha pogut veure les obres de millora de la residència de l’antic Hospital Sant Jaume. La reforma ha permès posar al dia la primera planta de la residència que es convertirà en un dels primers centres de tot Catalunya que es projecta per a la implantació d’un nou sistema que fomentarà la qualitat de vida de la gent gran i la seva convivència.  

Els treballs han permès renovar la primera planta de la residència Sant Jaume. S’ha renovat la cuina i s’ha creat la primera unitat de convivència amb capacitat per a 17 residents. Al costat, s’hi ha habilitat una sala polivalent perquè els residents puguin realitzar les seves activitats diàries. Des d’aquest nou espai, l’alcalde Josep M. Corominas ha destacat “la necessitat d’aquestes obres que han permès posar al dia les instal.lacions i millorar la qualitat de vida de la gent gran que hi resideix”. Corominas també ha afegit que “aquesta tardor volem iniciar una nova fase d’aquest projecte amb el que comptem amb l’ajuda de la Generalitat”. El conseller el Homrani ha anunciat  aquest migdia a Olot que “mantindrem la col·laboració i el finançament que des del Departament hem tingut perquè es pugui iniciar la segon fase de la remodelació de la residència que doni continuïtat al treball de la consellera Bassa de donar resposta diversa a la nostra gent gran”.

La segona fase dels treballs preveu construir un nou accés a la residència Sant Jaume des del pati de l’antic Hospital i renovar altres serveis del centre. Amb aquesta reforma la residència Sant Jaume es convertirà en un dels primers centres de Catalunya en què les obres realitzades a les instal·lacions donen resposta al model d’atenció centrat en la persona. Amb la voluntat que l’usuari se senti el màxim de còmode a les instal·lacions, es defineixen unes unitats de convivència reduïdes perquè el seu ingrés no suposi un trencament tan sobtat amb la vida quotidiana que realitzava fins al moment a casa seva.

Durant la seva visita a Olot, el Conseller també ha visitar l’Oficina de Treball de la Generalitat i el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat