MESURES PER PROMOURE UNA OCUPACIÓ DE QUALITAT
MESURES PER PROMOURE UNA OCUPACIÓ DE QUALITAT Les empreses que apliquin una millora de les condicions laborals dels treballadors podran optar a una bonificació d’entre un 5 i un 10% de l’IAEL’estudi del mercat de treball de la Garrotxa ha posat de relleu que la recuperació econòmica ha suposat una creació important d’ocupació en els últims anys (al voltant del 3% anual), sobretot impulsada pel treball assalariat, i que durant el 2017 ha superat el màxim assolit el 2008 (en 83 llocs de treball més). El mateix informe constata que les condicions laborals són també comparativament millors que a la resta de Catalunya. La taxa de temporalitat és del 10,5% en front del 21,7% del conjunt català i la mitjana del salari net és de 2.139,65€ al mes per llar.

No obstant això, l’estudi detecta un augment de la precarietat en la contractació. En els últims anys, la temporalitat s’ha incrementat, estenent-se entre tots els grups d’edat i afectant sobretot als col·lectius amb menor qualificació. També s’ha donat una major presència de contractació a través d’empreses de treball temporal, especialment a sectors com la indústria alimentària i l’hoteleria. 

Amb l’objectiu d’incentivar mesures que ajudin a revertir aquesta situació, l’Ajuntament d’Olot obre una convocatòria d’ajuts per a les empreses que apliquin millores de les condicions laborals dels seus treballadors. El regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda, ha explicat aquest matí que les mesures han d’incidir en tres àmbits: l’estabilitat laboral, els sous dignes i la conciliació de la vida laboral i personal. Es vol promoure així la realització de mesures de millores laborals que afavoreixin la retenció i captació de nou talent.

La subvenció s’aplicarà sobre la quota municipal de l’Impost d’Activitats Econòmiques de 2018 que té el seu període de cobrament de 1 de setembre a 31 d’octubre. Cal tenir en compte que les empreses obligades al pagament de l’impost tenen una facturació superior al milió d’euros (més de 400 en el cas d’Olot).

A partir de l’1 de novembre s’obrirà un període de 15 dies per presentar la sol·licitud de subvenció que suposarà una bonificació de fins al 5% de l’import de la quota municipal de l’IAE a les empreses que compleixin els requisits marcats a la convocatòria en funció de la modalitat escollida o bé fins a un 10% si a més l’activitat es porta a terme en el Nucli Antic o a Sant Miquel.

Les bases de la convocatòria es publicaran aquests propers dies a e-Tauler de la pàgina web de l’Ajuntament. Les sol·licituds caldrà presentar-les de l’1 al 15 de novembre a la seu de DinàmiG, (carrer de Tomàs Lorenzana, 15).


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat