SETMANA DE L'EMPRENEDORIA
SETMANA DE L'EMPRENEDORIA Del 26 al 30 de novembre tindrà lloc la 4a edició. I a partir de l’any vinent canviarà de format.En el que portem d’any, des de DinàmiG, s’han realitzat 227 atencions a 177 persones que han demanat informació o bé consultes sobre temes relacionats amb l’emprenedoria. En tot l’any 2017 varen ser 438 les atencions realitzades a 304 persones que varen passar pel servei. El què té una tendència creixent respecte l’any anterior és el nombre d’activitats donades d’alta que a data d’octubre ja s’han creat el 93% de les creades durant el 2017 (27).  Pel que fa al perfil de les persones ateses continua el canvi de tendència iniciat aquests últims anys: abans del 2014 les persones ateses eren majoritàriament eren aturades. A partir d’aquest moment, la majoria de les persones que volen emprendre el seu negoci propi estan en actiu.

La 4a Setmana de l’Emprenedoria inclou un total de 13 activitats que tenen diferents formats, temàtiques i públics. La programació s’obrirà el dilluns 26 de novembre a les 19.30h a Can Trincheria amb la conferència de Martí Gironell, guanyador del premi Ramon Llull 2018 amb La força d’un destí, història d’un emprenedor. A l’entrada de l’edifici hi haurà l’exposició “Emprendre a la Garrotxa” que permetrà conèixer quins projectes i recursos hi ha a la comarca per a la gent emprenedora.

Durant els cinc d’activitats de la Setmana de l’Emprenedoria, també hi haurà moments per parlar de la importància d’un bon ús de les eines TIC , com treballar un model de franquícies, les diferents opcions per reemprendre un negoci, es podrà conèixer què cal saber sobre les reclamacions de les hipoteques, com estan regulades les associacions i el voluntariat, la innovació i lideratge de la mà de dones emprenedores, treballar i compartir en un espai de coworking,  màrqueting digital... entre altres temes.

Com cada any hi haurà també activitats adreçades al col·lectiu d’estudiants, i es comptarà de nou amb un Taller d’Innovació Disruptiva a càrrec de Xavier Verdaguer, fundador del Centre d’Innovació Imagine a Silicon Valley i soci fundador de l’acceleradora Conector.com entre d’altres, i com a novetat  We can make...un llum de cartró una activitat adreçada a estudiants de l’Escola d’Art d’Olot, amb la col.laboració d’Ingenerum , a més de diferent tallers de sensibilització durant la setmana en els centres educatius de la ciutat.
La cloenda d’aquesta edició serà amb el Fòrum d’Oportunitats Empresarials , una activitat de Networking organitzada juntament amb els Joves Empresaris de la Garrotxa, i conduïda per Carles Martí d’Artesania en Formació que a través d’algunes dinàmiques permetrà que tots els assistents puguin establir contacte amb altres empreses amb l’objectiu de promoure les seves activitats.

La regidora d’Ocupació, Núria Zambrano, i la tècnica de DinàmiG, Carme Busquets, han presentat la 4a Setmana de l’Emprenedoria que s’organitza conjuntament amb el Consell Comarcal de la Garrotxa i les associacions empresarials Joves Empresaris de la Garrotxa i el Cercle EURAM. Es compta també amb el suport de la Diputació de Girona i  Olot Televisió com a mitjà col·laborador i d’entitats com la Cambra de Comerç, Reempresa, les assessories del Cicle de Gestió Empresarial, l’Associació Dones Alba i “De canyes amb...” que donen suport en l’organització de les activitats.

2019 amb nou format
El 2018 serà la darrera edició de la Setmana de l’Emprenedoria, que creix el 2019 amb una programació d’activitats prevista per una quinzena, i també canvia la data per passar a fer-se del 15 al 29 de març. El nou “Garrotxa Emprèn” agafa el relleu a la Setmana de l’Emprenedoria que ens ha acompanyat en aquestes 4 edicions, i tornarà a tenir com a acte de cloenda el lliurament de premis de la 6ª edició dels Premis 100% Emprenedors, que obriran la convocatòria per presentar candidatures a partir del proper 12 de novembre.
Disposar de més dies ha de permetre poder dur a terme més activitats de tarda-vespre, que és una de les propostes de millora recollides en edicions anteriors, i el fet de dur-ho a terme durant el primer trimestre de l’any pot permetre programar accions que puguin tenir seguiment durant la resta de 2019.

Quatre edicions de la Setmana de l’Emprenedoria han obert camí per un “Garrotxa Empren”que manté l’objectiu d’afavorir el desenvolupament de noves activitats econòmiques i la generació d’eines i recursos per la millora i creixement de les existents.
Les activitats estan obertes a tothom. Per a més informació i programa detallat podeu consultar la pàgina web empresa.dinamig.cat o bé trucant a DinàmiG, al 972 260152. Ext.3imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat