L’AJUNTAMENT OBRE DOS EXPEDIENTS SANCIONADORS AL PROPIETARI DE L’EDIFICI DEL CARRER ALT DEL TURA
L’AJUNTAMENT OBRE DOS EXPEDIENTS SANCIONADORS AL PROPIETARI DE L’EDIFICI DEL CARRER ALT DEL TURA Els expedients poden suposar dues sancions de caràcter molt greu d'un mínim de 90.000 euros cadascunaEls tècnics municipals continuen amb els treballs d’avaluació de l’estat de l’edifici del número 16 del carrer Alt del Tura, que estava desocupat, i del que diumenge a la tarda es va esfondrar part del seu interior. En aquests moments, els treballs es concentren en l’execució de les mesures que han d’assegurar l’estabilitat de l’estructura i en la determinació dels efectes sobre les finques veïnes. Només quan es garanteixi la seguretat d’aquests immobles es permetrà el retorn a casa de les persones desallotjades. Es tracta de 9 veïns que resideixen als habitatges dels números 14 i 18 del carrer Alt del Tura i que des de diumenge es troben en casa de familiars o bé en allotjament que els ha proporcionat l’Ajuntament. Des del Consistori s’està en contacte permanent amb aquests veïns per informar-los de l’evolució dels treballs i de les actuacions que es realitzen.

 

Els treballs que executarà l’Ajuntament per assegurar l’estabilitat de l’estructura afectada inclouen el desenrunament, l’apuntalament i la cobertura de la terrassa. El cost d’aquestes obres i de totes les despeses es repercutiran en el propietari.

 

D’altra banda, l’Ajuntament ha acordat iniciar dos expedients sancionadors al propietari de l’immoble afectat: un, per una infracció del deure de conservació de l’edifici i, l’altre, per desobeir les ordres d’execució dictades per l’Ajuntament. Aquestes infraccions, de caràcter molt greu, poden suposar una sanció d’entre 90.000 i 250.000 euros cadascuna. L’Associació de Veïns del Nucli Antic ha estat informada d’aquesta actuació.

 

L’alcalde Josep M. Corominas ha afirmat aquest matí que “la nostra voluntat no és la de sancionar ningú. Com a equip de govern som partidaris de resoldre els problemes negociant i arribant a acords”. Segons Corominas, “la majoria dels propietaris han respost davant dels requeriments que els fem per millorar els edificis, però quan n’hi ha que no assumeixen la seva responsabilitat, l’Ajuntament ha d’actuar amb fermesa”. L’alcalde ha assegurat que “comparteixo la preocupació i la indignació de tots els veïns d’Olot i els asseguro que, en aquest cas i en tots els que faci falta, iniciem una via més dura contra els propietaris que no compleixen amb les seves obligacions”. 

 

En els últims dos anys, l’Ajuntament d’Olot ha interposat 234 requeriments a propietaris d’edificis del Nucli Antic. Un 83% d’aquests requeriments – 195 - han estat atesos amb actuacions de millora en immobles. S’han hagut de decretar 7 ordres d’execució.

 

En la compareixença d’aquest matí, l’alcalde ha estat acompanyat del cap de l’Àrea d’Infraestructures i Urbanisme de l’Ajuntament d’Olot, Ramon Prat; de la responsable de l’Oficina d’Habitatge, Míriam Paredes; del lletrat d’Urbanisme, Josep Coromina i de Carme Yeste, arquitecta municipal.

 

 


 

Una inversió de més d’un milió d’euros en els últims dos anys al Nucli Antic

 

 

L’Ajuntament d’Olot ha elaborat i aprovat amb la unanimitat del ple, el PIAM del Nucli Antic -el Pla Integral d’Accions de Millora- mitjançant un procés participatiu que ha fet de l’habitatge una de les seves prioritats. A més dels 150.000 euros que l’Ajuntament destina anualment a accions dins l’àmbit del Nucli Antic, també s’han inclòs altres inversions, com les ajudes de façanes que han comportat en els últims dos anys la quantitat de 46.791,48 euros, a més d’altres projectes com ara la recuperació d’un establiment històric del centre d’Olot -els antics Magatzems Guitart- en espai coworking amb una inversió de 280.000 euros entre l’any passat i l’actual, o els treballs de millora de l’edifici de l’Escola d’Art, per un import de 460.000 euros entre l’Ajuntament d’Olot i la Generalitat durant els anys 2017 i 2018. La compra i enderroc de l’edifici del carrer Valls Nous (antic Magatzems el Tura) que s’ha de condicionar com a nou espai públic, la renovació dels serveis i la posada al dia del carrer Serra Ginesta, un de les principals accessos a peu al centre d’Olot, també han permès millorar el centre de la ciutat on l’Ajuntament està treballant per poder-hi ubicar una futura residència d’estudiants.

 

Per continuar avançant en la rehabilitació i revitalització del centre d’Olot, l’Ajuntament necessita la implicació de la resta d’institucions, entitats i particulars. En aquest sentit, dimarts de la setmana passada Olot va entrar a formar part de l’Observatori de la rehabilitació i renovació urbana de les comarques gironines. La Taula de la Construcció de Girona (Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Girona, Gremi de Promotors i Constructors d'edificis de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya) impulsa aquest ens perquè esdevingui una plataforma d’estudi i anàlisi d’aspectes relacionats amb la ciutat i per fomentar polítiques actives d’incidència en la seva transformació que, en el cas d’Olot, beneficiï el Nucli Antic. L’alcalde Josep M. Corominas ha demanat unitat de totes les entitats, associacions, particulars i representants polítics per continuar treballant conjuntament en la millora del centre d’Olot. 

 imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat