SELECCIONAT AL PREMI FAD
SELECCIONAT AL PREMI FAD L'edifici de serveis dels camps del Morrot seleccionat als premis FADUna plaça quadrada, definida per dues porxades i oberta als camps de futbol. Aquest és el centre dels camps poliesportius del Pla de Baix d’Olot. El conjunt s’assenta sobre una plataforma horitzontal. Una interrupció en aquest basament dóna inici a un recorregut d’entrada complex i gradual: cancell, escales i rampa, porxo a tres alçades, per desembocar de forma tangencial a l’espai central. Els pavellons són bessons però no són iguals. Comparteixen perfil i porxades, però mantenen diferències derivades de la posició i l’ús: un es destina a vestidors i l’altre a recepció, cafeteria i serveis. El volum escalonat respon a les proporcions de la plaça, del basament i a l’organització interna. La parella de pavellons que es miren vesteix un escenari per a cultivar un dels valors més preuats de l’esport de base: la sociabilització.

 

Eduard Callís i Guillem Moliner (unparelld'arquitectes) són els autors de l’obra, situada al carrer França que ha promogut l’Ajuntament d’Olot amb l’objectiu d’ampliar les instal·lacions i posar-les al dia per donar resposta a les necessitats del futbol base.  El jurat dels premis FAD ha seleccionat el projecte d’Eduard Callís i Guillem Moliner, arquitectes per la Universitat Politècnica de Catalunya (l'Eduard és doctor arquitecte per la mateixa universitat (2016) amb la tesi "Arquitectura de los pantanos en España". També és professor de projectes a l'Escola d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB-UPC) mentre que en Guillem és professor de projectes d'Interiorisme i d'Arquitectura Efímera a l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot).

 

Eduard Callís i Guillem Moliner dirigeixen plegats l’estudi unparelld'arquitectes des de la ciutat d'Olot. El seu treball es centra al voltant del camp domèstic i l’espai públic, explorant transvasaments i punts de trobada entre diferents esferes i disciplines. L’obra de l’estudi ha estat exposada en diferents ciutats europees i ha rebut diverses distincions. Recentment, el premi d’Arquitectura de les comarques de Girona, el premi Joves Arquitectes de Catalunya (plaça de Sant Miquel), el premi Palmarés Architecture Aluminium Technal o han estat finalistes al premi Europeu de l’Espai Públic Urbà que atorga el CCCB (plaça de Sant Miquel).

 

Altres projectes garrotxins seleccionats en aquesta edició dels premis FAD han estat “Casa Retina” de Santa Pau obra d’Arnau Estudi d’arquitectura i el treball “La ciutat de les 800.000 ingravidolles” dins la categoria d’intervencions efímeres de l’equip format per Lola Solanilla, Xevi Bayona, Alba Colomer, Adrià Villarejo, Toti Toronell.

 

 

60 edició premis FAD

Els premis FAD es lliuraran el dijous 7 de juny al Disseny Hub Barcelona. Un total de 484 obres d’Espanya i Portugal s’han presentat als premis FAD que aquest any arriben a la 60a edició: 392 corresponen als Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme, 56 al Premi FAD de Pensament i Crítica i 36 als Premis FAD Internacionals.

 

 

 

Per a més informació dels premis FAD que atorga Arquinfad (associació interdisciplinària de disseny de l’espai del FAD, Foment de les Arts i del Disseny) consulteu http://arquinfad.orgimprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat