JOAN ASIN REP LES ALES A LA CULTURA
JOAN ASIN REP LES ALES A LA CULTURA L’alcalde d’Olot Josep M. Corominas ha fet entrega aquesta tarda de les Ales a la Cultura a Joan Asin en un emotiu acte que s’ha celebrat a El TorinJoan Asin ha estat el guardonat d’aquest 2017 amb les Ales a la Cultura. L’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas li ha col·locat la joia en forma d’ala que materialitza el guardó com a símbol d’agraïment a la tasca feta i per animar-lo a seguir treballant a favor de la cultura a la ciutat d’Olot.

El regidor de Cultura de la ciutat, Josep Berga, ha volgut remarcar que amb aquestes Ales, “la ciutat d’Olot vol retre un reconeixement i agraïment a una d’aquestes persones que fan que la petita ciutat d’Olot sigui la gran ciutat que és”.

Tot seguit, Francesca Fluvià i Albert Riubrugent, del Cantabile Cor de Cambra i la junta de la Coral Gaia, han llegit la glossa. N’han destacat el seu llegat musical i les seves ganes d’innovar constantment. Els dos s’han adreçat a l’homenatjat per preguntar-li: “Pots imaginar-te per un moment a totes les persones que has fet cantar i a tots aquells que han escoltat els teus concerts i els has fet emocionar?”

Tot seguit, l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, ha fet entrega de la joia i del diploma al guardonat i ha dit que el lliurament de les Ales a la Cultura és un símptoma de la importància que Olot dóna a la política cultural. “La nostra idea de cultura és fer que la ciutat i la societat sigui molt millor i que alhora arribi a tots els àmbits i ningú se’n pugui sentir exclòs” ha defensat Corominas.

El guardonat ha manifestat el seu agraïment per aquest reconeixement, mostrant-se profundament emocionat. Asin ha comparat aquestes Ales a la Cultura amb les ales dels ocells, fetes d’óssos i plomes: “La família són els ossets que aguanten les plomes, que són els cantaires que fan que les ales tinguin sentit”. 

L’acte ha finalitzat amb una actuació sorpresa de les corals olotines Cantabile, Croscat i Gaia, dirigides per Claudio Suzin. Al final, totes les corals plegades han interpretat el tema Quant el dia va marxant compost per Joan Asin.

Des d’avui, Joan Asin se suma a la llista dels guardonats amb les Ales a les Cultura que, des del 2003 han rebut: Rialles, Peret Serrat, Badia i Margarit, Maria Pilar Serra, Isidre Charles, El Til·ler, Àngel Girona, COAC, Josep M. Canals, Domènec Moli, Lluís Balcells, Josep Murlà, Jordi Sellas, Jordi Teis, Joan Mercader i Carles Fontfreda.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat