DEU PROFESSIONALS DE LES LLETRES S'INSTAL.LEN A FABER
DEU PROFESSIONALS DE LES LLETRES S'INSTAL.LEN A FABER Des d'aquest diumenge i fins l’11 de febrerAquest diumenge ha tornat l’activitat a Faber, la residència d’Arts, Ciències i Humanitats de Catalunya, amb seu a Olot. Deu residents de diversos països fan una estada a la capital de la Garrotxa per treballar en projectes relacionats amb les lletres. Vénen de Catalunya, França, Estats Units, Canadà i Rússia, entre altres països, i s’hi estaran entre una i quatre setmanes. A part de desenvolupar el projecte concret que els ha portat a Faber, també participaran d’activitats de retorn al territori.

L’escriptora i editora Valerie Miles s’estarà quatre setmanes a Faber per escriure la seva tesi sobre Roberto Bolaño, a més d’elaborar peces d’assaig per a revistes i suplements literaris. També farà una estada completa la dramaturga, actriu i directora de teatre Pol Pelletier, que vindrà a Olot per deixar a punt set peces teatrals que ja s’han representat al Quebec. L’escriptora Alisa Ganieva hi desenvoluparà un projecte de narrativa breu sobre la vida a Rússia avui en dia i la professora i investigadora Neus Penalba aprofitarà les quatre setmanes per escriure la tesi doctoral sobre l’obra La mort i la primavera, de Mercè Rodoreda.

Del 15 al 22 de gener passarà per la residència el gestor cultural especialitzat en divulgació cultural a la xarxa Àlex Hinojo, expert sobretot en la Viquipèdia. Fins al 29 de gener també hi haurà l’escriptor i bibliotecari Etienne Rouziès, el projecte del qual té molt a veure amb les passejades que farà per Olot.

El 22 de gener arribarà a Faber l’actriu i escriptora Àngels Bassas, que té previst escriure-hi una novel·la i una peça teatral. Coincidirà amb dates amb l’escriptora, crítica literària i traductora, Marina Espasa, que vol deixar a punt la traducció i el pròleg de Walking, d’H. D. Thoreau. Del 4 a l’11 de febrer, Lila Azam serà a la residència per acabar la novel·la que està escrivint, ambientada parcialment a la Catalunya del segle IX. Seran els mateixos dies que hi haurà Jakuta Alikavazovic, que vol treballar en un recull de microficcions sobre la desorientació i la descoberta que se sent com a emigrant.

L’Escola Pia d’Olot, l’INS Montsacopa, Can Trincheria, la Universitat de Girona i l’Aula de Lletres de l’Escola Municipal d’Humanitats de Girona són alguns dels espais que acolliran les xerrades i converses que oferiran els residents. Parlaran de periodisme cultural, de la Viquipèdia, de Roberto Bolaño i de Mercè Rodoreda, entre altres temes.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat