IMPULS A L'HABITATGE DE LLOGUER SOCIAL
IMPULS A L'HABITATGE DE LLOGUER SOCIAL El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i l’alcalde Josep M. Corominas, signen el conveni per construir 12 pisos al c Sant CristòforEl conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, han signat avui un conveni que permetrà impulsar la construcció de una promoció d’uns 12 habitatges de lloguer amb protecció oficial a la capital de la Garrotxa, en terrenys propietat de l’Institut Català del Sòl (Incasòl).

 

El conseller Calvet ha remarcat que “l’habitatge és un dret fonamental i, com a Govern que governa i que ho fa amb responsabilitat, tenim entre una de les nostres prioritats augmentar el parc públic d’habitatge de lloguer”. Per tal de facilitar aquest projecte, l’Ajuntament ha aprovat provisionalment una modificació del seu planejament municipal que qualifica com a habitatges amb protecció oficial les finques situades als números 8 i 12 del carrer de Sant Cristòfol.

 

 

Calvet ha explicat que desenvolupar aquest tipus d’actuacions abasta un període de tres anys; el primer, per a redactar els projectes, el segon per a la construcció dels habitatges i el tercer, per a la seva adjudicació. El conseller ha posat de relleu que d’aquesta promoció se’n podrà beneficiar tant persones joves com gent gran i que Olot té una alta demanda d’habitatge acreditada.

 

Les finques tenen una superfície conjunta de 447 m2 i una edificabilitat total de 1.020 m2, repartida en planta baixa i tres pisos. L’Incasòl serà l’ens encarregat de la construcció dels habitatges, mitjançant el programa de lloguer assequible, que vol donar resposta a les necessitats de les persones amb dificultats per accedir a un pis a preu de mercat.

 

Rehabilitació de l’antiga Cooperació Fabril

D’altra banda, el conseller ha anunciat que la Generalitat i l’Ajuntament han acordat impulsar la rehabilitació de l’antic edifici de la Cooperativa Fabril, una actuació que “permetrà dinamitzar el centre històric d’Olot i posar aquest espai a disposició de la ciutat”, ha ressaltat.

 

En aquest sentit, l’INCASÒL ha posat en marxa aquest any 2019, un procés d’acord per la rehabilitació de l’edifici que serà llogat amb dret de compra per l’Ajuntament per destinar-ho a oficines municipals. Actualment s’està redactant el projecte executiu de les obres que preveu la generació d’un nou nucli de comunicació entre la plaça, les dues plantes i l’annex edifici dels Assecadors i les adequacions estructurals.

 

El conseller ha exposat que el projecte estarà enllestit aquest abril i s’iniciarà la licitació de les obres i la direcció facultativa al maig de 2019. La gestió per adjudicar els concursos té una durada prevista de 6 mesos i les obres, un termini d’uns 10 mesos.

 

L’edifici de l’antiga Cooperació Fabril està situat al nucli històric de la vila vella d’Olot i enfrontat a la llera del riu Fluvià, i és propietat de l’INCASÒL. Es tracta d’un edifici protegit dins del catàleg de patrimoni d’Olot com a Bé d’Interès Cultural Local.

 

Via ciclista del Parc Natural

El Departament de Territori i Sostenibilitat té en execució els treballs de construcció d’un nou vial per a vianants i ciclistes al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. El vial connectarà la urbanització de Can Blanc i les àrees d’estacionament de la Fageda d’en Jordà i del volcà de Santa Margarida, entre els termes d’Olot i Santa Pau. El conseller Damià Calvet ha anunciat que el nou vial, que compta amb un pressupost de 655.000 euros, entrarà en servei aquesta primavera.

 

Per donar continuïtat a aquesta actuació, el Departament ha obert recentment la licitació de la redacció del projecte per la formació d’una via per a vianants i ciclistes entre el nucli d’Olot i la urbanització de Can Blanc, a Santa Pau.

 

La configuració d’aquestes vies per a vianants i ciclistes, ha remarcat el conseller Calvet, permet “promocionar i dinamitzar el territori, tant pel que fa a la gent que hi viu com pel turisme”.

 

Les variants d’Olot i les Preses

 

D’altra banda, el conseller Calvet ha fet un repàs de l’estat de tramitació de les variants d’Olot i les Preses – la Vall d’en Bas, que han de permetre completar l’eix de Bracons i millorar la mobilitat en aquest àmbit. En concret, està en redacció el projecte de la variant d’Olot i s’ha impulsat la licitació de la redacció de l’estudi informatiu de la variant nord d’Olot, de la qual Calvet ha posat de relleu la necessitat que compti “amb un finançament per part de l’Estat”.

 

 

Paral·lelament, el Departament té en redacció els estudis de la variant de les Preses - la Vall d’en Bas, que es podria sotmetre a informació pública “abans de l’estiu”, ha exposat el conseller. “Continuarem amb el diàleg amb el territori per a definir” el projecte, ha remarcat.

 imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat