FONS RAMON TEIXIDOR ARDERIU
FONS RAMON TEIXIDOR ARDERIU Aquest matí s’ha signat el conveni de donació del Fons Ramon TeixidorEl 5 de setembre de 2019 s’ha signat el conveni de donació del Fons Ramon Teixidor Arderiu entre l’Ajuntament d’Olot i Vanessa Rama Teixidor i Eduard Rama Teixidor, nets del productor d’aquesta documentació. El fons es custodiarà a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa.

Ramon Teixidor Arderiu (Olot, 1917-1994) va treballar com a operari mecànic. Aficionat a la fotografia, va esdevenir un membre destacat de l’Agrupació Fotogràfica del Centre Catòlic d’Olot i va ser soci de l’Amateur Club Fotogràfic. Va guanyar diversos premis.

Sens dubte, la seva producció més destacada com a fotògraf és el documental Olot dins la mà, estrenat al Centre Catòlic d’Olot el 12 de maig de 1964. Es tracta d’un muntatge audiovisual amb tres-centes diapositives, sincronitzades amb textos de l’escriptor olotí Josep Congost i amb fragments musicals seleccionats per Joan Sala. El documental, de gairebé una hora de durada, presenta imatges d’Olot i els seus voltants des de diferents aspectes: el paisatge, l’urbanisme, el folklore, l’esport, la religió, etc. Després de l’estrena, es va projectar en diferents poblacions de Catalunya. Les fotografies d’Olot dins la mà van ser utilitzades per a portades de guies turístiques i calendaris, així com per als cartells de les Festes del Tura dels anys 1968, 1969, 1970 i 1971.

L’any passat, la família de Ramon Teixidor va cedir tot el material del muntatge a l’Arxiu Comarcal, que n’ha digitalitzat les imatges i el so. La donació inclou també 3.061 imatges sobre els mateixos temes que tractava el documental.

 

 

L’exposició per Festes  

Del 6 al 30 de setembre, a Can Trincheria, es podrà veure l’exposició Revisitant ‘Olot dins la mà’, de Ramon Teixidor, organitzada per l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa i l’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat