NOU CICLE DE PROPOSTES CULTURALS
NOU CICLE DE PROPOSTES CULTURALS Olot Cultura programa ‘Encontres a la segona fase’, un nou cicle d’esdeveniments, concerts i actuacions adaptades al desconfinament
 

Torna la programació cultural a Olot. El cicle 'Encontres a la segona fase' engloba un paquet de propostes culturals que es portaran a terme entre el 12 i el 27 de juny. Es tracta d’espectacles, actuacions i concerts adaptats a les noves mesures de distanciament social i a les limitacions d’aforament.

 

Entre les propostes destaquen dos concerts dobles a que caldrà seguir des del cotxe o vehicle que es disposi a través d’una freqüència de ràdio a l’esplanada de l’antiga estació. Un d'ells anirà a càrrec de Relat i Kozama i el segon serà de caire més familiar i el protagonitzaran Pop per Xics i El Pot Petit.

 

Una altra de les propostes d'aquest nou programa són concerts íntims de música clàssica al pati de l’Hospici, a càrrec de la violencel·lista Eva Curto i del pianista Marc Romero. L’aforament serà molt reduït i el públic canviarà després de cada peça, per deixar espai per a més oients.

 

En l'àmbit teatral, Anna Roca portarà al pati de l’Hospici els contes que ha explicat aquests dies des de casa a través del seu Instagram. Ara, la podrem escoltar en persona. Cada quinze minuts entrarà un grup d’espectadors i l’actriu els explicarà un conte diferent.

 

D'altra banda, l’actriu Anna Confetti ens proposa fer un passeig vora riu i buscar l’Ste, un personatge que reconeixereu perquè sempre va acompanyat de la seva peculiar cadira. A més, al llarg del recorregut, també trobareu petites actuacions musicals a càrrec del artistes com Marta Rius, Constan, Pep Puigdemont, Pascal Trio, Jessica Mellado i Aixopluc que faran sonar la seva música.

 

Encontres a la segona fase inclou també dues propostes per seguir des de casa a través de la plataforma de videotrucades Zoom. L’una és un projecte de dansa dirigit i coreografiat per Quim Bigas, amb textos de Marina Espasa, dansa d’Èlia Teis i vídeo de Zeba Produccions. El d’Olot és un dels quatre capítols que té el muntatge, on també hi participen Lloret de Mar, Terrassa i Mataró.

 

L’altra de les propostes via zoom va a càrrec de la companyia de Marga Socias. Separades però juntes és una experiència poètica i sensorial. Una trobada íntima amb un mateix i a la vegada amb els altres.

 

A més, entre el 18 i el 27 de juny, al Museu de la Garrotxa es podrà veure en directe la restauració d’una talla de fusta policromada del segle XVIII de Sant Francesc d’Assís. La restauradora respondrà a les preguntes dels visitants sobre la seva feina.

 

Alguns dels espectacles són gratuïts i d’altres tenen un cost molt reduït per tal de regular-ne l’aforament. Les entrades ja es poden comprar per internet al web d’Olot Cultura (www.olotcultura.cat).


D'aquesta manera, 'Encontres a la segona fase' vol ajudar al sector cultural olotí que ha patit 
especialment la crisi del coronavirus en anul·lar-se’ls d’un dia per l’altre totes les actuacions previstes.

 

A part de les actuacions, també es participa, per exemple, en dues produccions de la companyia Slow Olou com són Els enigmes d’en Jeroni i Confitats. A més, Olot col·labora en la producció de l’espectacle Si no vols pols no vagis a l’era, del col·lectiu Nyam Nyam, que es podrà veure al juliol dins la programació de la Cua del Drac.

 

En l’àmbit musical, Olot Cultura forma part de la coproducció de l’espectacle Lincoln 64, compost i dirigit per Dani López, així com de la producció del primer disc de Momi Maiga.

 

Pel que fa a les arts visuals, s’exerceix el suport a la producció de tres artistes olotins que properament es programaran a la Sala Oberta 2: Alícia Vogel Vogel, Adrià Gamero Casellas i Tate Lucena.

 

En total es donarà feina a un centenar d’artistes, als quals cal sumar una vintena d’empreses relacionades amb el sector de la cultura que també treballaran en aquesta iniciativa que té un pressupost de prop de 65.000 euros.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat