LA TRAILWALKER SURT AQUEST DISSABTE D’OLOT
LA TRAILWALKER SURT AQUEST DISSABTE D’OLOT 2.200 persones participen d'aquest repte esportiu i solidariAquest dissabte 1 de abril a les 10 h del matí al recinte firal d’Olot es donarà el tret de sortida a la Oxfam Intermon Trailwalker 2017. 370 equips, formats per 6 persones, s’han inscrit a la que ja s’ha convertit en una de les convocatòries solidàries amb més afluència del moment. Aquest any seran 2.200 les persones que iniciaran a Olot el seu repte de córrer 100 quilòmetres en menys de 32 hores per la lluita contra la pobresa i el dret d’aigua.

 

 

 

 

Cada equip de la Trailwalker està format per 4 persones que hauran de fer junts la totalitat del recorregut i 2 persones més que els faran de suport. A més d’entrenar, els equips porten mesos recaptant donatius de familiars, amics, coneguts i empreses per poder participar a la Trailwalker que serviran per finançar els més de 400 projectes que Oxfam Intermón té per tot el món. Entre tots els equips ja han recaptat més de 580.000 euros per a la Trailwalker 2017. Aquest any, a més d’Olot i Madrid, s’ha incorporat una sortida des de Vitoria d’aquest repte esportiu i solidari amb el que Oxfam Intermon destina els fons a la lluita  contra la pobresa i el dret a l’aigua.

 

Aquest abril la Trailwalker sortirà per setena vegada d’Olot. L’any 2012 va tenir lloc la ciutat va acollir per primera vegada aquest esdeveniment que registra una ocupació del 100% de totes les places hoteleres. Amb motiu de la Trailwalker els establiments hotelers de la Garrotxa i de les comarques properes pengen el cartell de complert durant la nit del divendres al dissabte.

 

 

 

EL VOLUNTARIAT

Els equips que hi participen han de recollir acreditacions, fitxes, dorsals, material...  Tenen opció de fer-ho a Barcelona durant la setmana de la cursa, però el dia abans poden retirar el material a Olot durant tota la tarda i només en casos excepcionals, dissabte al matí. És en aquestes tasques on els voluntaris tenen un paper imprescindible formant part del punt d’informació, lliurant acreditacions, dorsals i altre material. També poden donar suport logístic en els controls aparcament i entrades i sortides. El dissabte també es compta amb la col·laboració de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil, sobretot per entrades i sortides a l’aparcament.

 

El regidor de Benestar Social, Pep Berga, ha destacat “el paper importantíssim que tenen totes les persones que col·laboren perquè tot estigui a punt per a la sortida”. Per això, Berga ha fet una crida “a dedicar unes hores a la Trail i a la resta d’activitats que, com a ciutat organitzem i que requereixen de les persones que col·laboren per fer-les possible”. La Trailwalker és el primer dels grans esdeveniments d’Olot d’aquest 2017 pel qual es necessita una major implicació dels voluntaris. També ho serà la Marató de Sang que el dissabte 6 de maig reunirà més d’un centenar de persones a l’Hospici. Per col·laborar fent de col·laborador, també cal inscriure’s a la pàgina web del Consorci d'Acció Social de la Garrotxa www.casg.cat. Durant el 2015, 565 persones van col·laborar de manera puntual en 4 actes de ciutat: la Trailwalker, el Gran Recapte, la Marató de Sang i la cursa de Sant Lluc.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat