MÉS CONTENIDORS DE RECOLLIDA SELECTIVA DE ROBA
MÉS CONTENIDORS DE RECOLLIDA SELECTIVA DE ROBA L’Ajuntament d’Olot i ADAD Accions Socials signen un conveni de col.laboració perquè la ciutat disposi de 31 contenidors de robaL’Ajuntament d’Olot ha aprovat a la Junta de Govern Local d’aquest dijous 29 de juny el conveni de col·laboració amb l’Associació ADAD Accions Socials per al foment de la recollida selectiva de roba usada. L’acord preveu la instal·lació de nous 16 contenidors distribuïts per diferents punts de la ciutat. Aquests s’afegiran als 15 recipients que ja estan situats al costat de les àrees de recollida selectiva de deixalles municipals. 

Amb aquest conveni, l’Ajuntament d’Olot i l’ADAD refermen la seva voluntat de continuar treballant en la recuperació del residu tèxtil que deixa de tenir ús i de seguir fomentant la recollida selectiva dels residus en general. És en virtut d’aquestes necessitats que l’Ajuntament d’Olot i l’Associació ADAD Accions Socials, manifesten la seva voluntat d’establir els canals de col·laboració que permetin millorar les condicions per a la recollida selectiva i el reciclatge en general de bona part de la roba usada. Es pretén que aquesta roba sigui recollida mitjançant els contenidors per roba usada, ubicats a la via pública i es seleccioni per donar-li un segon ús. El regidor de Medi Ambient, Josep Guix, ha explicat que “l’acord respon a la voluntat de continuar treballant per augmentar els residus seleccionats a la ciutat per fer-la més sostenible i amable”.

Esteve Ràfols, d’ADAD Accions Socials, ha detallat que “Olot és del municipi de les comarques gironines que recull anualment més quilos de roba per habitant: un total de 2,5 ciutadà/any”. Aquesta dada situa la capital de la Garrotxa com la població d’entre 30 i 40.000 habitants de la demarcació de Girona amb l’índex més alt de recuperació de material i amb major percentatge de potencial de tèxtil que es pot recollir 36%.

ADAD ACCIONS SOCIALS
Adad Accions Socials es una associació sense ànim de lucre que desenvolupa una activitat de inserció laboral i social des de la seva fundació al 1996. Per dur a terme aquesta activitat a la Garrotxa es va dota d’una empresa d’inserció Adad l’Encant i una altra a Girona Adad Girona i participa en la marca Roba Amiga (formada per un conjunt d’empreses de inserció que es dediquen a la recollida de material tèxtil de segona ma i a la inserció laboral en risc d’exclusió social). Actualment donen feina a 15 persones.

Adad mitjançant un treball ambiental i social a establert durant aquests anys una xarxa de col·laboracions amb ajuntaments (més de 80 convenis), empreses, escoles, Càritas  i moltes altre institucions i entitats socials. A més disposa d’una de mes de 400 contenidors distribuïts per totes les comarques de Girona. Adad fa entrega social de roba a tota la demarcació mitjançant les dues botigues que tenen en funcionament (una a Olot i l’altra a Girona), a més de col·laborar amb Càritas i altres entitats socials. 


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat