CONSULTA LA PROGRAMACIÓ DEL MOT
CONSULTA LA PROGRAMACIÓ DEL MOT Se celebrarà a Olot del 23 al 25 de marçLa quarta edició del MOT, festival de literatura Girona-Olot, arriba enguany amb renovada força i més novetats. Una quarantena d’autors de primeria línia internacionals, estatals i nacionals figuren al programa del MOT 2017, que aquest any tindrà com a fil conductor el passat. Sota el lema “Escriure el passat”, el festival es proposa explorar els usos del passat en la literatura contemporània, a través de múltiples punts de vista i diversos gèneres literaris, des de la novel·la històrica fins a la biografia.

El MOT 2017 tindrà lloc un cop més a les ciutats de Girona i Olot. Del 23 al 25 de març, Olot acollirà les activitats i les converses literàries del festival, mentre que la capital del Gironès en serà seu del 30 de març a l’1 d’abril. De fet, el MOT és una iniciativa conjunta dels consistoris d’aquestes dues poblacions, que compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona, i amb la col·laboració de la Fundació Banc Sabadell.

Comissariat per la doctora en Filologia i professora de Literatura Contemporània a la Universitat de Girona Mita Casacuberta, el MOT proposa enguany més d’una quinzena de converses literàries disteses d’entrada gratuïta amb autors de renom, així com espectacles literaris i  d’altres de familiars al carrer i a sala. Com en les dues últimes edicions, les seus principals del festival seran la sala La Carbonera d’Olot i la Biblioteca Carles Rahola de Girona.

Converses i espectacles literaris i familiars per a tots els gustos
Integren el programa d’aquesta quarta edició fins a quaranta-un autors, vuit dels quals venen del panorama literari internacional: Patrick Deville, Kenizé Mourad, Joan Daniel Bezsonoff, Mathias Enard (França), Valerio Massimo Manfredi (Itàlia), Evelio Rosero (Colòmbia), Leonardo Padura (Cuba), Edward Rutherfurd (Regne Unit) i Salem Zenia (Cabília). Sis visiten el festival des de diferents punt de l’Estat: Bernardo Atxaga (Euskadi), Almudena Grandes (Madrid), Pere Antoni Pons, Emili Manzano i Carme Riera (Illes Balears), Santiago Posteguillo (València) i Manuel Rivas (Galícia). El gruix, però, el protagonitzen els autors catalans, una vintena, entre els quals destaquen personalitats com Francesc Serés, Albert Sánchez Piñol, Ramon Solsona o Gemma Ruiz.

La quinzena de converses gratuïtes s’organitzen majoritàriament en diàlegs a dos i tres bandes, i sota temàtiques tan variades com Orient-Occident, les nissagues, les marques del temps, el món antic o la Guerra Civil. Les converses estaran complementades per cinc espectacles literaris i teatrals. L’obra Claudia, de la companyia La Conquesta del Pol Sud, encetarà el programa d’espectacles a Olot, i Temps i tempo, de Jaume Ayats, Jordi Lara i Jaume Coll Mariné, el clourà a Girona. Durant els dies del festival, també es podran veure dos espectacle literaris –Les darreres paraules (adaptació del llibre de Carme Riera guardonat amb el Premi BBVA Sant Joan 2016), amb Mingo Ràfols, Marta Elka i Toni Pastor, i Nit d’avets delirant! Nit col·lectiva!, amb Dolors Miquel– i un de familiar a la plaça del Teatre: Veus amb història, de Rodamons Serveis Culturals, a càrrec de Carles Alcoy i Assumpta Mercader. Ja característics del MOT, es repeteixen el dissabte 25 de març i l’1 d’abril al migdia els ver-MOT, trobades més informals centrades enguany en la figura de Ramon Llull i el 1714, respectivament.

Consulta tota la programació del MOT 2017 aquíimprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat