EL CONSELL DELS INFANTS A PUNT DE PORTAR LES PROPOSTES AL PLE
EL CONSELL DELS INFANTS A PUNT DE PORTAR LES PROPOSTES AL PLE El proper dilluns 3 d’abril es celebrarà el ple extraordinari de l’Ajuntament d’Olot“LA CIUTAT” és el tema que ha escollit el Consell dels Infants d’Olot per al curs 2016-2017. Es va triar durant la primera setmana de novembre i, al gener, es va començar a treballar en diferents sessions a les aules dels centres educatius. La primera de les sessions va ser una “pluja d’idees” amb l’objectiu de començar a recollir propostes de cadascun dels nens i nenes que hi participen per poder-les anar consensuant entre tots. A la segona sessió de treball, els alumnes van debatre en petits grups quines de les propostes sorgides en la primera sessió tenien el consens suficient per arribar al Ple de l’Ajuntament. “És una experiència molt positiva pels infants que s’impliquen i participen en la millora de la ciutat i per a nosaltres quan rebem les seves propostes” ha explicat l’alcalde Josep M. Corominas, a la visita d’aquest matí a l’Escola del Morrot. L’alcalde ha transmès als alumnes “la importància de les propostes que treballeu i que des de l’Ajuntament intentem fer possible en un moment o altre”.

 

Aquesta setmana té lloc la tercera sessió de treball que consisteix en gravar les propostes acordades entre tots els participants i que es presentaran al Ple de l’Ajuntament d’Olot de manera conjunta a través dels representants dels diferents grups – classe. Un cop enregistrades totes les propostes, aquests representants faran una sessió preparatòria del Ple, que tindrà lloc el 28 de març, en la que els i les representants de cada grup prepararan al Saló de Sessions de l’Ajuntament les qüestions que volen explicar i de quina manera ho faran el 3 d’abril als regidors del plenari. El regidor d’Educació, Jaume Mir, ha explicat que “a més del tema, una de les novetats són les trobades de representants dels centres i el fet que aquest curs arribaran 10 propostes al ple (en lloc de les 30 de l’any passat) i que el plenari es farà al matí, en lloc de la tarda”.

 

La tècnica de l’IME, Montse Riera, ha explicat que “igual que l’any passat, 675 nens i nenes de 5è i 6è de les 9 escoles de primària d’Olot participen del Consell d’Infants que arriba a la segona edició”. El Consell està format per dos representants de cada grup-classe de totes les escoles de la ciutat que hi participen de manera conjunta. Ells són els encarregats de portar les propostes acordades entre tots  al Ple Municipal i exposar a l’Alcalde i a la resta dels regidors del Consistori les conclusions i accions que proposen per millorar Olot.

 

Un cop finalitzat el Ple quedarà fer una avaluació de com ha anat tot el procés per tal de poder millorar tot el que els nens i nenes considerin important per avançar i tenir un Consell dels Infants d’Olot fort i ben organitzat.

 

Després de la presentació davant dels mitjans, l’alcalde Josep M. Corominas, el regidor d’Educació Jaume Mir, la tècnica de l’IME, han visitat una de les classes de 5è de l’Escola del Morrot, acompanyat de la tutora Montserrat Sabidó. Sabidó ha destacat “la bona resposta dels alumnes al Consell dels Infants i la il·lusió amb què treballen per portar les seves propostes al ple”. imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat