ASSEMBLEA JOVE DEL PRESSUPOST PARTICIPATIU
ASSEMBLEA JOVE DEL PRESSUPOST PARTICIPATIU Més d'un centenar de joves decideixen les propostes per aquest anyEl passat divendres, dia 10 de març de 2017, a l’Ideal-OJG es va celebrar l’Assemblea Jove del Pressupost Participatiu. Més d’un centenar de nois i noies varen poder votar quines de les 28 propostes presentades eren les escollides per dur-les a terme durant l’any 2017. Els joves podien donar un màxim de 5 punts en votació individual i un màxim de 25 en votació de grup després de discutir-ho i posar-se d’acord.

 

L’activitat més votada va ser la Party Hard que consisteix en una festa amb aigua, espuma i pols de colors, tot plegat acompanyat de música i gresca. També van sortir escollits el taller de Ball Afrodance, el torneig de Futbol Bombolla, una cursa de cars, la instal·lació d’un mirall a l’Ideal-OJG per a les sessions de dansa, el concurs de menjars típics de l’Àfrica, unes colònies de cap de setmana per a joves, el Netflix and Chill que es tracta del visionat de pel·lícules i sèries per comentar-les, unes classes de cant i finalment una festa jove amb Dj.

 

La mitjana d’edat dels participants va estar entre els 15 i els 16 anys. Tres de cada quatre joves que va prendre part de l’assemblea era la primera vegada que intervenia en el Pressupost Participatiu. En alguns casos, els joves que presentaven una proposta ja havien fet campanya a les xarxes socials, pel seu compte, per tal de recollir suport per tirar endavant la seva activitat. Aquest projecte, a banda de l’assemblea, crea molta expectació i moviment entre el joves de la ciutat.

 

L’equip tècnic i dinamitzador de l’Ideal-OJG farà una valoració amb profunditat del projecte per preparar la propera edició però ja ha destacat com a molt positives la participació i la recepció de les propostes i el moviment de joves que genera. Cal tenir en compte que per a la majoria dels joves presents a l’assemblea era la primera vegada a la seva vida que se’ls oferia la possibilitat de participar en una votació amb caràcter decisori.

 

Aquesta 3a edició del Pressupost Participatiu Jove partia amb l’experiència d’haver organitzat en els dos anys precedents més d’una dotzena d’activitats que han tingut molt d’èxit entre els joves de la ciutat i la comarca. Cal dir que cap activitat de les escollides es portarà a terme sense la implicació, gestió i realització per part dels joves que l’han presentat, això sí, amb el suport i acompanyament de l’equip tècnic i dinamitzador de l’Ideal-OJG i de l’Institut Municipal d’Educació i Joventut.

 

Per a més informació: http://idea-la.blogspot.com.es/imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat