COMENÇA EL +MOT
COMENÇA EL +MOT Aquest dimarts tindrà lloc la primera de les activitatsEl +MOT s’avança al Festival MOT i programa diverses activitats amb les quals entitats i organismes de la ciutat se sumen al MOT 2017. Olot escalfa motors una setmana abans del festival gràcies a propostes ben diverses de qualitat, que ens faran venir encara més ganes de MOT.

La primera de les activitats serà demà dimarts 14 de març, a les 20 h. L’artista visual, d’acció i poeta Gisela Arimany recitarà i projectarà videopoemes especialment creats per al festival MOT 2017. Arimany agafa la seva vida per reflexionar i revisar el passat històric. Pel·lícules, llibres i records són el seu punt de partida. L’activitat és organitzada per Rapsòdia Veus Literàries.

El +MOT segueix el dijous amb la presentació del llibre El Càtar proscrit, de Jaume Clotet. A les 19.30 h, a la seu d’Òmnium Garrotxa, l’autor parlarà de la novel·la amb el president del PEHOC, Jesús Gutiérrez. Premi Néstor Luján de Novel·la Històrica 2016, el llibre narra com un cavaller occità lluita per preservar la memòria i l’honor dels càtars, un moviment religiós considerat heretgia per l’Església de Roma.

Dissabte, Toni Soler presentarà la revista El Món d’ahir a les 18 h a la sala La Carbonera. La revista està dedicada a un gènere difícil de delimitar, a mig camí entre la història i el periodisme. La publicació està pensada per gaudir llegint i emmirallant-se en el passat.El +MOT també programa diverses exposicions arreu d’Olot. Els alumnes del Grau de Revestiment Murals de l’Escola d’Art han decorat els aparadors d’algunes llibreries d’Olot, inspirant-se amb les lectures d’aquest any del festival. Uns altres alumnes de l’Escola d’Art exposaran diverses fotografies detectant les empremtes del passat en el paisatge. La mostra, organitzada per l’Observatori del Paisatge, es podrà veure des d’aquest dimecres fins al 16 d’abril, a Can Trincheria.
 
A les finestres de la Biblioteca Marià Vayreda, els alumnes de l’Escola Municipal d’Expressió han dibuixat la coberta d’onze llibres relacionats amb el tema del MOT. Infants de vuit a divuit anys han preparat una cinquantena d’il·lustracions de llibres que han llegit que parlen de temes històrics. La mostra es podrà veure del 17 de març al 9 d’abril.

Una altra de les exposicions que es pot veure aquests dies és Relats amb història, a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa. Del 20 de març al 3 d’abril mostren obres literàries escrites per autors garrotxins com El Pont dels Jueus, de Martí Gironell, o Jo, Francesc de Verntallat, de Miquel Freixa.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat