VISITA A FABER DEL CONSELLER DE CULTURA
VISITA A FABER DEL CONSELLER DE CULTURA Santi Vila referma l'aposta del Govern per la Residència d'Arts, Ciències i Humanitats de Catalunya a OlotEl conseller de Cultura, Santi Vila, ha visitat aquest divendres 10 de febrer Faber, la residència d’Arts, Ciències i Humanitats de Catalunya. Vila s’ha reunit amb el director de Faber, Francesc Serés; el regidor de Cultura d’Olot, Pep Berga, i l’alcalde d’Olot, Josep M. Corominas, i a continuació ha s’entrevistat amb els residents que aquests dies fan estada a la ciutat. 

La Residència Faber, impulsada per l’Ajuntament d’Olot i la Generalitat, va néixer amb tres objectius: oferir un espai de treball idoni als residents perquè puguin desenvolupar el seu projecte professional, propiciar la convivència entre professionals de diferents àmbits per tal de fomentar sinergies i posar a disposició de la ciutadania tot aquest talent mitjançant activitats diverses. Tot això s’ha acomplert. A més, si bé la previsió inicial era rebre cada any uns quaranta residents, i ara ja es calcula que a finals d’any hauran passat per Faber una seixantena de professionals provinents de diverses nacionalitats.

En els primers cinc mesos de funcionament Faber ha organitzat tres estades durant les quals s'han acollit 28 residents i s’han dut a terme 20 activitats.

D’aquest 2017, estem al final de la primera estada de l’any, la de literatura (del 15 de gener al 11 de febrer), en la qual hi ha hagut escriptors, investigadors, gestors del coneixement, dramaturgs i actrius. A continuació en vindran cinc més: la de matemàtiques (del 27 de febrer al 10 de març); la de dansa (del 12 de març al 10 d’abril), en què hi haurà artistes, ballarins, coreògrafs, crítics de dansa i teatre; la de fake news (de l’1 al 15 de maig), en què hi haurà polítics, activistes, periodistes, empresaris i teòrics, la de creences religioses (del 12 de setembre al 16 d’octubre) i la de feminisme (del 23 d’octubre al 7 de novembre).

Com a novetat, enguany s’han introduït les residències individuals. El projecte de Faber és flexible, és a dir, que s’intenta adaptar a les necessitats i projectes diversos. Per això s’accepten propostes d’estades en residència fora dels períodes marcats. Aquestes propostes les poden fer grups de residents o bé particulars interessats a treballar a Faber.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat