OLOT PARTICIPA DE L'ATENEU COOPERATIU GIRONA
OLOT PARTICIPA DE L'ATENEU COOPERATIU GIRONA És el centre de referència a les comarques gironines per el foment de les iniciatives d’economia social i cooperativaOlot participa de l’Ateneu Cooperatiu de referència a les comarques gironines. El regidor de Progrés Econòmic, Estanis Vayreda, va participar divendres de l’acte de presentació de l’Ateneu, un dels deu que formen part de la xarxa impulsada pel Departament arreu de Catalunya i que serà el responsable de l’impuls i la consolidació del teixit cooperatiu, la dinamització del territori envers l’economia social, l’atenció a les persones emprenedores, les institucions, les empreses i les organitzacions d’economia social, on a més, es treballi de forma participada en la promoció de nous llocs de treball de qualitat i que promocionin l’economia social.

L’Ateneu s’inscriu en el marc de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius de Catalunya, impulsada pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, amb l’objectiu d’esdevenir un servei i un espai de referència pel que fa a l’economia cooperativa i les societats laborals dins del programa Aracoop, se centrarà en afavorir la creació d’empreses d’economia social i cooperativa, a més d’enfortir la viabilitat i sostenibilitat dels projectes i experiències existents per millorar l’ocupació i el desenvolupament a les comarques gironines. També es treballarà per transformar associacions i empreses en cooperatives i societats laborals, i promocionarà la fórmula cooperativa i de les SAL per a la continuïtat d’empreses i entitats properes al tancament.

El projecte de l’agrupació ACGI ha estat presentat per un total de vint-i-quatre organitzacions d’entitats del tercer sector, institucions, administracions i cooperatives del territori, entre agrupades com la Fundació Gentis, Idària SCCL, CP’AC, Avancem Santa Clara SCCL, ajuntaments de Celrà, Olot, Sarrià de Ter i Vilablareix, i l’Associació Clúster Èxit Girona i les entitats col·laboradores, amb gran expertesa al territori com la Diputació de Girona, Cambra de Comerç de Girona, Consell Comarcal del Gironès, ajuntaments de Figueres i Salt, la Universitat de Girona, Som Energia, Pam a Pam, LabCoop, Coop57, FIARE, BAGI, el Col·legi d’Economistes, Col·lectiu Ronda, Federació de Cooperatives de Catalunya.

L’Ateneu Cooperatiu Girona estarà situat físicament a les instal·lacions del Centre de Visitants del Gironès, tot i que el seu àmbit d’actuació és tot el territori gironí, on tres tècnics amb demostrada expertesa en el desenvolupament econòmic des dels valors socials i cooperatius, amb coordinació amb els tècnics de les diferents  organitzacions participants, portaran a terme el treball per tal d’assolir els objectius marcats en el projecte.

Tots els responsables d’aquesta agrupació gironina, destaquen el valor innovador de l’ateneu i que en l’actual context socioeconòmic on, cada vegada hi ha més persones amb la necessitat d’explorar noves formes d’autoocupació i de canvi de model socioeconòmic, prenent un interès i una necessitat creixent les fórmules d’emprenedoria social cooperativa.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat