SETMANA DE RECICLATGE AL BARRI DE SANT MIQUEL
SETMANA DE RECICLATGE AL BARRI DE SANT MIQUEL Xerrades, tallers i visites a les instal.lacions de tractament dels residus són algunes de les activitats, organitzades del Consell del BarriEl Consorci SIGMA va iniciar, l’any passat, una campanya informativa per millorar la qualitat dels residus recollits selectivament. Dues persones van recórrer diferents barris d’Olot , entre ells Sant Miquel, per informar les veïnes i els veïns en el moment en què anaven a llençar les escombraries. L’objectiu va ser detectar in situ les pràctiques de selecció i resoldre els dubtes que poguessin tenir.

 

Al llarg del 2016, des del SIGMA també van realitzar altres actuacions lligades a aquesta campanya com l’edició d’un fulletó informatiu que es va distribuir als diferents habitatges i va posar-se en contacte amb les Associacions de Veïns per treballar en noves activitats. A Sant Miquel, la gestió dels residus va ser un dels temes tractats en el Consells de Barri. Davant la proposta del SIGMA de fer una campanya de sensibilització pel reciclatge al barri de Sant Miquel, el Consell de Barri va decidir estendre l'organització de la campanya a diferents entitats i persones que, d'una manera o altra, estan vinculades al barri.

Així, després d'uns mesos de feina i treball conjunt, s’ha organitzat un programa d'activitats que comencen avui dilluns 27 de març i s’allargarà fins diumenge. Consta de diferents xerrades i dinàmiques formatives, tallers i jocs, activitats a l'escola, visites guiades, entre d'altres. Tot plegat amb ganes d'informar a tots els veïns i veïnes del barri sobre el reciclatge i de forma engrescadora.

 

L’escola Bisaroques, l’Escola Llar, l’escola bressol i l’Espai Larai comencen avui a fer tallers i altres activitats amb material reciclat. El resultat es podrà veure durant tot el  cap de setmana, al local del carrer Martí l’Humà. Una xerrada sobre Ecologia i economia domèstica, un taller de cistells amb paper reciclat, representacions de teatre, la col·locació d’un inflable a la plaça de Sant Miquel i la visita a la planta de compostatge i a l’abocador de Beuda són algunes de les activitats que s’han previst.

 

Podeu consultar totes les activitats i horaris de la Setmana del Reciclatge al barri de Sant Miquel a la pàgina web del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa www.casg.cat. Els organitzadors destaquen, d’una banda, el dinamisme del barri organitzant les diferents actuacions que es porten a terme aquests dies i, de l’altra, la mobilització ciutadana com a clau per la millora de la recollida de residus a la ciutat. Per aquest motiu, la voluntat és replicar aquesta activitat a altres barris d’Olot que vulguin organitzar activitats de promoció del reciclatge.

 imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat