8 DE CADA 10 EMPRESES QUE S’HAN CREAT AMB EL SUPORT DEL SERVEI D’EMPRESA I EMPRENEDORIA D’OLOT CONTINUA ACTIVA
8 DE CADA 10 EMPRESES QUE S’HAN CREAT AMB EL SUPORT DEL SERVEI D’EMPRESA I EMPRENEDORIA D’OLOT CONTINUA ACTIVA Són dades recollides pel Servei d’Empresa i Emprenedoria de Dinàmig que ha tancat el 2016 amb un increment del 16% d’atencions i un 8% de les empresesEl Servei d’Empresa i Emprenedoria de l’Ajuntament d’Olot, amb un recorregut acumulat de més de 15 anys, acompanya i dóna suport a persones amb idees de negoci. Un acompanyament que, per una banda, és individualitzat segons les necessitats de les persones emprenedores i el seu projecte (suport en el Pla d’Empresa, finançament, màrqueting..) i, per altra, suposa l’organització d’activitats col·lectives que contribueixen a crear un entorn favorable a l’emprenedoria: a través del Fòrum d’Oportunitats, els Seminaris Emprenedors, la Setmana de l’Emprenedoria o Premis 100% Emprenedors ...

Durant el 2016, el Servei d’Empresa i Emprenedoria van atendre 324 persones que per primera vegada s’hi van dirigir. Representa un increment del 16% respecte al 2015 i la creació de 26 noves empreses. (un 8% d’increment respecte l’any anterior)

El perfil de la persona emprenedora que utilitza el Servei es reparteix pràcticament al 50% entre homes i dones. La franja d’edat majoritària (69%) és la que va dels 26 als 45 anys, un 72% té estudis superiors (universitaris i cicles superiors) i el 54% està en actiu.

En els darrers 5 anys, els emprenedors que han utilitzat els serveis de l’Àrea d’Empresa i Emprenedoria d’Olot, ara DinàmiG, han creat un total de 120 empreses (21 a l’any 2012, 25 al 2013, 24 al 2014, 24 al 2015 i  26 al 2016).   
El 51% de les empreses són del sector Serveis (adreçats a les persones i a les empreses). El 30% formen part del sector comerç i el 20% restant es distribueix entre el sector de l’hostaleria, l’artesania i el sector primari.

Segons dades recollides pels Serveis de l’Àrea d’Empresa i Emprenedoria, un dels moments més crítics és el primer any d’existència del negoci quan hi ha un tancament d’una mitjana del 13%. Passat aquest període, la supervivència de l’empresa es troba al 86% de mitjana. Durant l’any 2016, s’ha registrat un lleuger canvi de tendència. Només el 8% de les empreses creades no varen sobreviure el primer any de vida, una situació associada a un major nombre de persones que s’ha adreçat al servei (16% més que l’any anterior).

Per tant, a 31 de desembre de 2016, continuaven actives un centenar de les empreses creades i la supervivència global dels negocis creats en els darrer 5 anys s’ha situat en el 86%.

El regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda, ha destacat “la bona trajectòria de les empreses que hem ajudat a crear i el fet que entre un 80 i un 90% continuïn en actiu, fins i tot millorant les seves condicions d’inici: perquè han canviat la seva ubicació i han ampliat plantilla”. Vayreda també ha animat “els emprenedors a conèixer el servei que és gratuït i que permet trobar l’ajuda necessària per tirar endavant un negoci”. Com han fet els representants de les tres empreses que han estat presents a la roda de premsa d’aquesta tarda: Raul Alzola d’O’Clot (empresa de missatgeria ecològica creada el desembre de 2014 i que actualment té 3 persones més en plantilla); Rafel Casado de ShineVips, (empresa de detailing oberta des de maig de 2015 i que el 2016 ja va obrir un local propi) i Anna Fàbrega de Grafic Roll (que va obrir la seva activitat de copisteria i eines comunicatives el setembre de 2016 a la Plaça del Carme i que són dues persones en plantilla). Tots tres han subratllat el suport rebut des d’un primer moment pels responsables del servei i que els ajudessin a posar en paper la seva idea de negoci i fer-lo una empresa viable i amb projecció”.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat