JORNADA DE DONACIÓ DE SANG
JORNADA DE DONACIÓ DE SANG Aquest dilluns als casals de Sant Miquel i Les FontsEl Banc de Sang i Teixits és responsable únic de subministrar sang i hemoderivats a tots els centres sanitaris, públics i privats, de Catalunya i de vetllar per mantenir uns estocs estables durant tot l’any. Per aconseguir-ho, s’organitzen més de 80 campanyes de donació cada setmana en més de 625 municipis, i en empreses i entitats socials d’arreu de Catalunya i es disposa de 16 centres fixos de recollida en els principals hospitals de referència. S’aconsegueix donar cobertura al 98% del total de la població catalana.

 

Tot i que Catalunya presenta un dels millors índexs de donació d’Espanya, amb 40,55 donacions per mil habitants i any, encara hi ha molta feina per fer. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) situa el llindar òptim de donació entre les 43 i les 45 donacions per cada mil habitants i any.  Per disposar sempre de sang suficient i segura, cal que  incorporem la donació de sang com un hàbit a la nostra vida i com una forma de participació cívica en la societat.


Aquest dilluns les donacions es poden fer al casal de Sant Miquel i Les Fonts des de les 6 de la tarda i fins a les 9 del vespre. Al cap de setmana a l'Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa hi ha hagut 224 donacions.


                                                                    

imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat