EL MUSEU DELS SANTS EXPOSA UN SANT AL MES
EL MUSEU DELS SANTS EXPOSA UN SANT AL MES La imatge de Santa Apol.lònia ja es pot veure a l'entrada del MuseuEl Museu dels Sants comença aquesta setmana una nova iniciativa anomenada ‘Un sant al mes’ que consisteix en exposar i explicar les figures de diferents sants. Cada mes s’escollirà un sant o santa del qual se’n celebri l’onomàstica aquell mes en qüestió.
El Museu dels Sants exposa un sant diferent cada mes, a l’entrada de l’equipament, a la planta baixa de l’edifici. Aquest febrer s’ha començat la iniciativa amb la figura de santa Apol·lònia. Cada mes es mostrarà una figura de la col·lecció dels Museus d’Olot i de col·leccions particulars amb motiu de la celebració de la seva onomàstica.

El primer dimarts de cada mes, en aquest cas el dimarts 7 de febrer, es presentarà el sant en qüestió, se n’explicarà la història i els motius iconogràfics, i també aquells aspectes relacionats amb el taller o l’artista que els va produir. A l’hora de fer la selecció, s’han escollit peces que destaquen per la seva qualitat artística i que són de tallers d’imatgeria existents o bé ja desapareguts, o d’artistes que han estat estretament vinculats a la ciutat.

La imatge de Santa Apol·lònia, per exemple, va ser fabricada a l’Art Cristià i forma part d’una sèrie de verges màrtirs on el cos de totes les figures són iguals i només canvia l’atribut i la policromia d’una imatge respecte l’altra. La resta del conjunt és idèntic en totes les imatges.

Els següents mesos s’exposaran les figures de sant Josep, la marededéu del Tura o Sant Francesc d’Assís, entre d’altres. L’exposició es podrà veure de manera gratuïta a l’entrada del Museu dels Sants.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat