UN CURS AMB MOLTES NOVETATS A L'ESCOLA DE MÚSICA
UN CURS AMB MOLTES NOVETATS A L'ESCOLA DE MÚSICA S’ha creat l’Orquestra Simfònica, s’ha posat en marxa una aula d’informàtica musical i s’ofereix música per a infants de 0 a 3 anysAquest curs 2016-2017 l’Escola Municipal de Música d’Olot compta amb un equip de 18 professors i ofereix 25 especialitats instrumentals diferents, tant de música clàssica com moderna i tradicional, així com totes les assignatures complementàries que permeten tenir una sòlida formació musical. Gràcies a la compactació dels horaris l’escola ha experimentat un augment d’alumnes matriculats. Actualment hi ha 330 alumnes de totes les edats que estan cursant els estudis musicals al centre. A part, gràcies al projecte “Som Música”, 125 nens i nenes del CEIP Malagrida assisteixen cada setmana a l’escola de música per aprendre a tocar un instrument. Un dels trets característics de l’Escola Municipal de Música d’Olot és que tots els alumnes canten o toquen en un conjunt coral o instrumental. Aquests grups tenen una gran capacitat de motivació i socialització, i permeten als alumnes participar activament de la vida cultural de la ciutat.

 

Aquest curs, l’Escola presenta diferents novetats:

 

 

CREACIÓ DE L’ORQUESTRA SIMFÒNICA

 

Partint de la idea que la pràctica musical en grup té un gran potencial per donar sentit a l’aprenentatge i millorar la motivació dels alumnes, aquest any s’ha creat l’Orquestra Simfònica de l’Escola de Música com a conjunt instrumental de referència pels alumnes de Nivell Mitjà que toquen instruments de música clàssica. Actualment, l’orquestra està formada per una vintena d’alumnes instrumentistes de corda, vent fusta i vent metall. Els assajos consten de dues parts. La primera es fa en petits grups, és el que s’anomena assaig parcial. D’aquesta manera es pot treballar de forma més dinàmica i individualitzada aspectes tècnics i de lectura de les partitures. La segona part ja és amb tot el conjunt de l’orquestra, és l’anomenat assaig de tutti. En aquesta part es treballen aspectes més estilístics i d’equilibri entre les diferents veus. Aquesta forma de treballar permet progressar molt ràpidament. Gràcies a això, l’Orquestra ja va fer el seu debut al Concert de Nadal on va interpretar peces de la pel·lícula Star Wars i va acompanyar la coral de l’escola interpretant diferents nadales.

 

L’alcalde Josep M. Corominas amb el regidor d’Educació Jaume Mir ha visitat aquest divendres l’Escola de Música. Ha pogut veure el funcionament de la nova aula d’informàtica musical i seguir l’assaig de l’Orquestra, que ha interpretat una peça de la pel·lícula “Star Wars”. “M’agrada destacar la feina que l’Escola de Música fa per la ciutat” ha explicat Josep M. Corominas que ha afegit “volem que la cultura sigui un valor de la ciutat,   reconeguda arreu treballant en tots els àmbits com fa l’Escola amb els 450 alumnes als que ofereix coneixements musicals.”

 


 

 

 

 

 

 

 

Una segona novetat és l’aula d’AULA D’INFORMÀTICA MUSICAL

 

Les possibilitats d’ús de les noves tecnologies en l’àmbit de l’educació musical són múltiples i, a més, evolucionen constantment. L’elaboració de materials didàctics, l’edició de partitures, la generació de fitxers d’àudio, l’accés a recursos multimèdia, etc. són només alguns exemples de l’ampli ventall de recursos que ens ofereixen. És una eina a la qual l’Escola de Música no pot renunciar. És per això que aquest curs s’ha fet una important inversió per adequar un espai com a Aula d’Informàtica Musical i cabina de gravació. El director de l’Escola de Música Xevi Pallàs ha explicat que “de moment s’ofereixen les assignatures d’Edició de So i Edició de Partitures, però la idea és que, a mitjà termini, l’aula sigui utilitzada també des de qualsevol de les assignatures que s’imparteixen a l’escola implementant així les noves tecnologies com a metodologia per a treballar els diferents continguts”.

 

 

 

 

 

Aquest curs també s’estrena la música per a infants de 0 a 3 anys

 

L’Escola Municipal de Música d’Olot Xavier Montsalvatge inicia aquest curs una nova línia pedagògica adreçada a infants de 0 a 3 anys. A través de cançons, jocs de falda, petites danses i audicions es potencia la descoberta del món sonor, el propi cos, el llenguatge oral, el ritme i el moviment. Amb la nova proposta de l’EMMO, es treballa la memòria, la creativitat, l’oïda, l’atenció, la motricitat, l’expressió i el gust estètic. L’infant desenvolupa la seva socialització i autonomia en un ambient de seguretat fomentat per la presència d’un adult de confiança.

 imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat