RECONEIXEMENT A LA XARXA ESPAVILADA
RECONEIXEMENT A LA XARXA ESPAVILADA La Generalitat atorga al projecte el Premi d’Excel.lència EnergèticaEl conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha lliurat aquest dimarts 7 de març els Premis d’Excel·lència Energètica, convocats per la Generalitat de Catalunya -a través de l’Institut Català d’Energia (ICAEN)- per reconèixer les empreses que han dut a terme projectes o actuacions remarcables en el camp de l’estalvi, l’eficiència energètica, el foment de les energies renovables i les noves tecnologies energètiques, i que permeten avançar en la transició cap a un model energètic més net i democràtic.

 

En la modalitat d’actuació, el guardó ha estat per a ‘La xarxa espavilada de climatització d’Olot’, impulsat per l’Ajuntament d’Olot i la UTE Gas Natural Serveis – Wattia Olot que es va inaugurar divendres de la setmana passada. La instal·lació consisteix en un sistema de producció centralitzada de fred i calor per a l’abastiment de 7 edificis municipals que funciona a partir de calderes de biomassa, bombes de calor geotèrmiques, un sistema fotovoltaic, amb el suport d’una caldera de gas com a suport per als moments de màxima demanda. El projecte, que es completarà amb la creació d’una empresa de reinserció per garantir el subministrament de biomassa, també compta amb un espai divulgatiu per explicar el seu funcionament i monitoritzar-ne les dades.

 

Els Premis d’Excel·lència Energètica, que s’emmarquen en el Dia Mundial de l’Eficiència Energètica, que se celebra el 5 de març, tenen com a objectiu difondre els valors associats a un nou model energètic sostenible, democràtic, distribuïble i equitatiu, amb una aposta clara per l’energia neta i renovable. Per avançar en el camí cap a aquest nou sistema energètic, el Govern ja ha aprovat les bases del Pacte Nacional per a la Transició Energètica, consensuades amb diferents entitats econòmiques i socials i que seran debatudes pels grups polítics del Parlament, i ha posat en marxa diferents mesures, com la constitució de la Taula d’impuls de l‘autoconsum a Catalunya, l’aplicació del Pla estratègic per al desplegament d'infraestructura de recàrrega per al vehicle elèctric a Catalunya 2016-2019 (PIRVEC) o l’ampliació a 12 anys dels terminis dels contractes d’estalvi i eficiència energètica –en què la remuneració va a càrrec dels estalvis- per incentivar la renovació i modernització energètica dels edificis i equipaments de la Generalitat.

 

El jurat dels Premis d’Excel·lència Energètica ha estat format per membres de la Generalitat, del món empresarial i de l’àmbit acadèmic.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat