UN NOU RODAJOC
UN NOU RODAJOC Prop de 600 alumnes gaudeixen d’una matinal de jocs de tot el mónAquest divendres 31 de març al recinte firal d’Olot, s'ha celebrarat la 14a edició del RODAJOC, la jornada que serveix de cloenda de tot el treball sobre jocs tradicionals i cooperatius que els mestres d’educació física desenvolupen a les seves escoles amb els alumnes de tercer de primària. És l’experiència dels jocs sense fronteres amb la idea que el joc sigui una font d’intercanvi cultural i una eina que proporcioni jugar pel plaer de jugar. Gràcies al Rodajoc els nens i nenes coneixen un ventall de jocs tradicionals d’arreu del món i fomentem relacions personals entre nens i nenes de diferents escoles.

Per fer possible el Rodajoc l’Institut Municipal d’Esports treballa conjuntament i Lleure amb l’Institut Municipal d’Educació i Joventut d’Olot, a més de la col·laboració dels alumnes dels Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior d’Activitats Físico-Esportives de l’Escola Pia que han assumit com a part de la seva formació la participació com a monitors i monitores en aquesta activitat. El Consell Esportiu també ajuda a tirar endavant l’activitat. I finalment hi ha la col·laboració i implicació de tots els mestres d’educació física de les escoles de primària de la comarca, en especial el Seminari de Mestres d’Educació Física.

És important destacar que és una activitat de comarca, amb la participació, enguany, de 558 alumnes que gaudiran d’una matinal de jocs de tot el món amb l’únic objectiu de passar-ho bé i compartir una estona  amb nenes i nens d’altres escoles que en grups barrejats faran un circuit per poder jugar a tots els jocs i descansar de tant en tant.

Per acabar la jornada, l’acte finalitza amb la Cançó del Rodajoc i amb el seu ball que ja s’ha convertit en l’himne de la matinal i que tothom balla i canta a l’hora com a cloenda de la diada.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat