S’ACOSTA LA FIRA DEL FAJOL
S’ACOSTA LA FIRA DEL FAJOL El diumenge 12 de febrer arriba la 12a edició de la Fira que presenta, com a novetat, la Gimcana LlamineraAquest dissabte 4 de febrer tindrà lloc la presentació de la Fira del Fajol. A partir de les 11h del matí començarà la cercavila i ball d’en Batoies i les Perdius pels carres d’Olot i, tot seguit, a la Plaça Mercat es donaran a conèixer els detalls d’aquest nova edició de la Fira.

La 12a Fira del Fajol de Batet de la Serra se celebrarà el proper diumenge 12 de febrer. Començarà a les 9h del matí amb el concurs de dibuix infantil i l’exposició d’animals de pagès. A les 11h serà el moment del pregó, que aquest any anirà a càrrec d’en Xevi Codina, en Xavier de Cal Russet.

La novetat d’aquest any la Gimcana Llaminera. El col·lectiu Cuina Volcànica organitza aquesta iniciativa dirigida als nens i les nenes d’entre 6 a 12 anys. El gerent de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, David Coloma, ha explicat que “caldrà de trobar les peces d’un trencaclosques entre les parades de la fira. Els hi ho facin tindran un premi molt dolç”. La Gimcana Llaminera s’iniciarà a 2/4 de 12h del migdia, a la mateixa hora que també es podran començar a degustar els tastets de fajol oferts per Cuina Volcànica. 

El ball d’en Batoies i les Perdius acompanyats dels Ministrers de l'Escola Municipal de Música, l’actuació de l’Esbart d’Olot i la música d’en Manelic, la demostració de batre, ventar i moldre fajol, el campionat de Truc i la trencada d’olla són algunes de les activitats de la 12a Fira del Fajol que, durant tot el dia, comptarà amb un mercat de productes de proximitat i d’artesania i, per quart any consecutiu hi haurà el concurs de coques casolanes, elaborades amb base de fajol. L’alcalde de Batet Tavi Algueró ha posat de relleu que la “Fira arribi a la dotzena edició amb moltes i noves activitats gràcies a l’esforç de tota la gent que la fa possible”. Algueró també ha convidat “tothom a assistir-hi i, com que sembla que farà bon temps, pujar a peu a Batet”.  imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat