JORNADA DE SELECCIÓ DE PROFESSIONALS PER A L'HOSTALERIA
JORNADA DE SELECCIÓ DE PROFESSIONALS PER A L'HOSTALERIA Cambrers, cuiners, ajudants de cuina i cambrers d’habitacions són els perfils més demanats per a l’Speed Dating professional del 7 de marçEl proper dimarts 7 de març tindrà lloc la jornada Ocupació en Xarxa dedicada a l’hostaleria. L’Àrea d’Ocupació de DinàmiG, en col·laboració amb l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa i Turisme Garrotxa, organitza un Speed Dating professional dirigit a persones interessades a treballar en aquest sector. Las regidora d’Empresa i Ocupació, Nuri Zambrano, ha explicat que “cambrers, cuiners, ajudants de cuina i cambrers d’habitacions són els perfils demanats per les empreses d’hostaleria que ja han confirmat la seva assistència”.

 

Les persones interessades a participar a l’Ocupació en Xarxa han de fer inscripció prèvia a la pàgina web de l’Ajuntament d’Olot www.olot.cat. Hi ha temps fins al dijous 23 de febrer a les 2 del migdia. El dimarts 28 de febrer es realitzarà un procés de selecció de tots els candidats en què es valoraran les competències d’orientació al client i treball en equip, necessàries per treballar en el sector. Les persones que superin el procés de selecció participaran de la jornada del 7 de març durant la qual podran presentar la seva candidatura en un Speed Dating (tindran 3 minuts per presentar-se davant dels representants de les empreses). Tretze establiments ja han confirmat la seva assistència a la jornada: Can Morera, Hotel Vall d’en Bas, Cal Sastre, La Torre dels Til·lers, Les Cols, Hotel la Perla, La Deu, La Quinta Justa, La Cuina del Mercat, B-Crek, Hostal del Sol, Hotel Riu Fluvià i Can Blanc.

 

La del proper 7 de març serà la segona jornada d’Ocupació en Xarxa que organitza l’Àrea d’Ocupació de DinàmiG. El passat 21 d’Octubre, va tenir lloc la primera trobada dirigida al sector industrial. 15 empreses i 42 candidats entre enginyers i FP industrials van participar de l’Speed Dating mentre que la resta d’activitats programades (les ponències on es va tractar la importància de la gestió i selecció  per competències per la fidelització i retenció de treballadors) va reunir 61 representants de 41 empreses.  L’Ocupació en Xarxa va suposar la contractació de 8 persones i la possibilitat de tirar endavant nous projectes. Com els que s’han impulsat amb les empreses TAVIL i SIMON que han ofert formació i treball a una trentena de persones en situació d’atur.

 

L’èxit de la primera jornada i les necessitats de personal detectades al sector de l’hostaleria, ha portat a l’Àrea d’Ocupació de DinàmiG, l’Associació d’Hostalatge i Turisme Garrotxa a organitzar aquest nou Speed Dating. L’hostaleria té dificultats per trobar professionals per treballar en els seus establiments i des de l’Àrea d’Ocupació també s’ha detectat que les ofertes del sector han estat de les que més han costat de cobrir, juntament a les de tècnics especialistes industrials (mecànics, electricistes, operaris CNC, soldadors...) i serveis a les persones (cuidadors atenció sociosanitària). De les 511 persones que han trobat feina durant el 2016 amb el suport del Servei d’Orientació Laboral del Mas Les Mates, un 6’36% s’han incorporat a l’hostaleria.

 

A la Garrotxa, l’hostaleria té un pes molt important. Segons dades de l’Observatori Econòmic, Social i Mediambiental de la Garrotxa de 2016, dóna feina a un 6’9% dels treballadors contractats en el sector serveis, que representa el 53’7% de total de la comarca. A més, ha estat l’únic sector econòmic que no ha destruït llocs de treball durant la crisi. El número d’afiliats a la Seguretat Social ha anat en augment: a principis de 2008 hi havia 895 persones mentre que a desembre de 2016 s’ha arribat a les 1.117.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat