ELS ESCOLARS D’OLOT PARTICIPEN DEL PROJECTE VILES FLORIDES
ELS ESCOLARS D’OLOT PARTICIPEN DEL PROJECTE VILES FLORIDES 350 alumnes de primària de 7 centres educatius d’Olot aprenen els valors i la filosofia del projecte i s’impliquen en la millora de la ciutatPer segon any consecutiu, el moviment Viles Florides arriba a les escoles de la ciutat. 350 alumnes, 100 més que l’any passat, participen d’aquestes sessions que organitza l’Ajuntament d’Olot, amb el suport de Viles Florides, amb l’objectiu d’implicar-los en la millora i el manteniment dels espais verds i enjardinats de la ciutat. El regidor de Serveis Urbans i Espai Públic, Josep Gelis, ha explicat que “estem molt contents de la resposta que està tenint aquesta iniciativa que pretén fomentar el respecte per l’entorn natural i el medi ambient i incentivar el fet de tenir espais enjardinats a l’escola o al seu voltant amb flors i plantes”.

L’oferta de recursos educatius de l’Institut Municipal d’Educació d’Olot inclou l’activitat que aquests dies s’ha portat a terme a 7 centres educatius d’Olot (2 més que l’any passat): l’Escola del Pla de Dalt, l’Escola Pia, l’Escola Petit Plançó, l’Escola Malagrida, l’Escola de Sant Roc, l’Escola Bisaroques i el Cor de Maria. Es dirigeix als alumnes de primària d’Olot i comença amb una xerrada sobre el moviment Viles Florides (en què consisteix i què significa per la ciutat d’Olot haver obtingut el màxim guardó – les 4 Flors d’Honor-) i continua amb l’elaboració d’un parterre floral amb diverses tipologies de planta (arbust, planta vivaç i flor de temporada). Els alumnes escullen la planta i la distribueixen mentre que els jardiners de la Fundació La Fageda són els encarregats d’executar els treballs.

Aquest dimarts 28 de març a l’Escola Pia d’Olot ha tingut lloc l’última de les sessions del curs a les escoles. Els alumnes han enjardinat els escocells dels plàtans de davant l’escola. Cada grup, format per 7-8 nens i nenes, ha apadrinat un escocell del qual n’haurà de fer un seguiment fins a finals de curs.


MÉS EMPRIMAVERA’T 

L’Associació de Comerciants d’Olot (ACO) ultima aquests dies els preparatius per a l’Emprimavera’t, que aquest any arriba a la 3a edició. Va començar l’any 2015 amb la idea de dinamitzar i engalanar el centre de la ciutat amb l'arribada de la primavera. Des de l’ACO, Àngel Girona, ha recordat que “la idea inicial va ser portar flors a les botigues per tal que les regalessin als clients. Però amb cada edició, s’han anat introduint novetats a la campanya”. L’any passat es va fer un muntatge a l'escalinata principal de Sant Esteve, que s’ha consolidat com un dels atractius de la jornada, que formarà part dels actes de la Fira del Primer de Maig. El muntatge a Sant Esteve es farà el dissabte 29 d’abril al mati i a partir de les 17h de la tarda s’entregaran les flors als clients de les botigues d’Olot. Per aconseguir-les, cal dirigir-se a qualsevol del establiments associats a l’ACO que seran els que facilitaran el val que caldrà entregar per recollir la flor a l’escalinata de Sant Esteve. Segons Girona, “aquest any també es consolida la novetat de l’any passat: l’opció que cada comerç fes un muntatge floral davant la seva botiga. El resultat va ser espectacular i engany es torna a organitzar”.

La novetat de l’Emprimavera’t és que hi haurà muntatges florals a diferents espais del centre d’Olot. S’han previst muntatges a 13 emplaçaments: la Plaça Major, el pati de l’antic Hospital, les escales de Sant Esteve, la capella dels Dolors, la plaça Móra, la plaça del Conill, la plaça Catalunya, el Firal (davant del Teatre), la plaça de les Monges, Can Trincheria, l’entrada a l’Ajuntament, la capella de Sant Ferriol i la plaça del Carme. Hi participen les floristeries d’Olot i les empreses col·laboradores de l’Àrea de Jardineria de l’Ajuntament d’Olot.

Des de l’ACO i l’Ajuntament d’Olot es va una crida als veïns i les veïnes d’aquestes zones perquè se sumin al projecte. Se’ls demana que engalanin amb flors els seus balcons i que ho facin saber a l’organització. Totes les persones que presentin una fotografia del seu balcó que el dissabte 29 d’abril es dirigeixin a les escales de Sant Esteve rebran una planta commemorativa. 

L’única actuació de l’Emprimavera’t que només serà d'un dia, serà el muntatge que s’instal·larà a les escales de Sant Esteve i les propostes florals de les botigues. La  resta d'espais es podran veure del divendres 28 d'abril al dilluns 1 de maig, coincidint amb la Fira de la Primavera.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat