BELLUGA’T A OLOT
BELLUGA’T A OLOT L’Institut Municipal d’Esports i Lleure d’Olot posa en marxa 15 circuits saludables L’any 2008, Olot va desplegar el Pla d’Activitat Física Esport i Salut de la Generalitat de Catalunya. Unes de les actuacions que es van portar a terme va ser el disseny de circuits a peu per diferents punts de la ciutat. Se’n van editar 7 i 1 d’ells es va senyalitzar: el que surt de l’inici del passeig de Sant Roc al costat de l’ambulatori. Durant el 2012, es van senyalitzar 6 circuits més de la xarxa d’itineraris de DIPSALUT.

La regidora d’Esports, Mar Roca, ha explicat que a la presentació dels circuits que ha tingut lloc aquest matí que “a finals de l’any passat, els tècnics de l’Institut Municipal d’Esports i Lleure d’Olot van començar a treballar en una nova proposta de circuits per posar al dia els existents i projectar-ne de nous”. L’objectiu, ha afegit Roca, és “enllaçar les rutes i cobrir tots els barris de la ciutat per posar-los a l’abast de tothom”.

El Belluga’t consta dels 15 circuits següents:  
1- Hospital Comarcal (1,75km)
2- Muntanya Pelada (2,60km)
3- Tossols-Basil (2,33km)
4- Vora Riu (2,75km)
5- Parc Nou (1,25km)
6- La Moixina (1,54km)
7- Salt de les Bigues (2,14km)
8- El Triai (2,55km)
9- La Plana (1,93km)
10- Eixample Malagrida (1,87km)
11- El Centre (2,46km)
12- Volcà Montsacopa (2,49km)
13- Sant Miquel (2,00km)
14- Les Tries (2,70km)  
15- Volcà Bisaroques (2,89km)

Cada circuit està explicat en un tríptic que recull les característiques principals de cada recorregut (com ara la dificultat, la durada aproximada, la distància, el tipus de terreny i el desnivell, un plànol del circuit, els enllaços amb altres circuits, els punts d’interès que es troben a prop), així com, si s’escau, la ubicació dels parcs saludables i dels desfibril·ladors. Les 15 rutes es troben recollides en una capsa que també inclou un quadríptic de presentació del Belluga’t, els consells per anar a caminar, un plànol general de la ubicació dels circuits i un taula d’estiraments per fer al finalitzar les caminades.

”Els circuits saludables  es dirigeixen a tota la població en general, però estan especialment indicats per a aquelles persones sedentàries, les que pateixen o estan en risc de patir patologies com obesitat, diabetis, colesterol, problemes cardiovasculars  i a la gent gran” ha assegurat el tècnic de l’IMELO, Santi Guillamon. És per això que el Belluga’t s’ha fet i dissenyat amb l’ajuda de l’Equip d’Atenció Primària de la Garrotxa, la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa i la Creu Roja. També amb el vist i plau del departament de PAFES de la Generalitat de Catalunya i de Dipsalut. Segons Guillamon, “ha estat un treball conjunt amb moltes complicitats i que esperem que tingui una bona acceptació”.
Per elaborar-los s’ha comptat amb la col·laboració de l’Àrea d’Informació del Territori de l’Ajutament d’Olot,  l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa, Turisme Olot, el Museu de la Garrotxa, a més de l’equip d’Atenció Primària de la Garrotxa i la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa. Linkinesis també ha col·laborat amb el Belluga’t fent-se càrrec d’una part del cost de l’edició. El president de Linkinesis Marià Clavell ha recordat que “cada any dediquem una part dels diners recollits amb les inscripcions a una finalitat esportiva relacionada amb la ciutat. L’any passat vàrem decidir senyalitzar el recorregut perquè tothom pugui seguir el recorregut de la cursa qualsevol dia i aquest propera edició ho dediquem als circuits saludables”.  

El Belluga’t ja es pot consultar i descarregar a la pàgina web de l’Institut Municpal d’Esports i Lleure (esportsilleure.olot.cat), al web de l’Ajuntament d’Olot (olot.cat) i properament al de PAFES (pafes.cat). Per a les persones que prefereixin tenir-lo imprès, a partir del 10 d’abril, podran recollir la caixa amb els 15 circuits a les oficines de l’Institut Municipal d’Esports i Lleure d’Olot (el Pavelló Municipal d’Esports), a l’Oficina de Turisme, al CAP d’Olot, a l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, als casals de gent gran i als pisos assistits.


BATEIG DEL BELLUGA’T
La tècnica de l’IMELO, Clàudia Planas ha explicat que ”aprofitant que el 6 d’abril és el Dia Mundial de l’Activitat Física, s’ha organitzat el primer acte per donar a conèixer el Belluga’t”. A les 10 del matí al Parc de les Móres tindrà lloc la presentació del programa, acompanyat d’una caminada per alguns del circuits. Planas ha afegit que “els participants podran triar entre dos recorreguts de diferent distància (un de 3 quilòmetres i l’altre de 4,5), i una vegada acabada la caminada es farà una petita sessió d’estiraments, un esmorzar saludable a base de fruita, fruita seca i aigua. Tots els participants rebran una caixeta amb tots els circuits”. imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat