INICI D'OBRES DE MILLORA AL CARRER SERRA I GINESTA
INICI D'OBRES DE MILLORA AL CARRER SERRA I GINESTA Es tracta de la renovació dels serveis i la posada al dia d’un de les principals accessos a peu al centre d’Olot.Aquest dimecres comencen els treballsEl projecte afecta el tram comprès entre l’encreuament del carrer dels Clivillers i al de Tomàs de Lorenzana. Es tracta d’un tram de 80 metres de longitud i 8 metres d’amplada, on avui hi ha una estructura viària de voreres i calçada separades a diferent nivell, i que amb l’actuació, seguint de model de la zona de vianants del centre, es convertirà en plataforma única amb més espai per al vianant i arbrat. Les obres també preveuen la renovació de la infraestructura viària del carrer: es preveu la instal·lació d’un nou col·lector, la renovació dels embornals, la col·locació de nou enllumenat públic (es substituiran els llums que estan subjectes a la façana per fanals de columna situats a la nova vorera i equipats amb llumeneres leds) i la renovació del paviment.

 

Aquesta actuació es realitzarà de forma coordinada amb un segon projecte que afectarà la resta del  Serra i Ginesta i que consistirà en allargar el col·lector de 800 mm de diàmetre que s’instal·larà a la part baixa del carrer fins a la plaça Major per poder millorar la canalització d’aigües pluvials des d’aquest punt del centre de la ciutat i fins al carrer Lorenzana. En aquest tram la reposició del paviment es farà amb les llambordes actuals.

 

El Serra Ginesta és un dels carrers més utilitzats per accedir a peu cap a la Plaça Major i l’última entrada al centre de la ciutat que quedava pendent d’arranjar, després de les obres realitzades al carrer Hospici, Antoni Llopis, Valls Nous i Macarnau. La seva millora és una de les accions sorgides de les reunions que l’Ajuntament ha mantingut amb l’Associació de Veïns del Nucli Antic. La necessitat de posar al dia aquest espai s’ha posat sobre la taula a aquestes trobades prèvies al Pla Integral del Nucli Antic.

 

El projecte de millora del carrer Serra Ginesta té un pressupost de 100.000 euros i el termini d’execució previst és de dos mesos. Les obres comencen aquesta setmana i la previsió és que s’acabin a finals d’abril. Des del 8 de març al 28 d’abril, el carrer Serra Ginesta quedarà tallat al trànsit. A més, estaran tancats a la circulació una part del carrer Clivillers i del carrer Bellaire i en la totalitat els carres Ferrarons i Baix de la Maduixa. També s’invertirà el sentit de circulació del carrer Alfons V.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat