JORNADA DE SELECCIÓ DE PROFESSIONALS PER A L'HOSTALERIA
JORNADA DE SELECCIÓ DE PROFESSIONALS PER A L'HOSTALERIA 32 candidats i 24 empreses participen de l’Speed Dating professional que organitza DinàmiG, l’Associació d’Hostalatge i Turisme GarrotxaA primera hora d’aquesta tarda ha començat la jornada Ocupació en Xarxa dedicada a l’hostaleria. L’Àrea d’Ocupació de DinàmiG, en col·laboració amb l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa i Turisme Garrotxa, han organitzat un Speed Dating professional dirigit a les persones i empreses vinculades a aquest sector. Cambrers, cuiners, ajudants de cuina i personal d’habitacions són els perfils més demanats per les empreses d’hostaleria que hi participen.

32 persones presenten avui el seu currículum a les 24 empreses participants. La jornada ha començat a les 10h del matí amb la sessió formativa als candidats sobre el funcionament de l’Speed Dating. A les 4h de la tarda ha començat la sessió formativa a les empreses participants  i a continuació, s’han iniciat les trobades entre els candidats i les empreses: cada candidat tindrà 2 minuts per presentar-se davant dels representants dels establiments.

La regidora d’Empresa i Ocupació, Nuri Zambrano, ha explicat que “de la setantena de persones que es van interessar per la jornada, avui 32 participen de l’Speed Dating”. Zambrano ha afegit que “alguns van descartar presentar-s’hi després de conèixer el funcionament i els requisits que es demanaven, mentre que la resta (2 o 3) no van superar el procés de selecció que vàrem fer des de l’Àrea d’Ocupació en què es van valorar les competències d’orientació al client i treball en equip, necessàries per treballar en el sector”. El perfil  dels  candidats participants és un 66% són dones, un  47% tenen més de 40 anys i el 94% compta amb experiència en el sector.

El president de l’Associació d’Hostalatge i representant de Turisme Garrotxa, Gerard Xifra, ha subratllat “l’oportunitat que ens dóna l’Speed Dating de poder entrevistar possibles treballadors en un mateix dia”. Xifra ha assegurat que “des del sector de la restauració tenim problemes a l’hora de trobar gent. Ens trobem que tenim una oferta però no tenim personal per poder-la cobrir“.

Hotel Riu Fluvià, Hotel Vall de Bas, Hotel Cal Sastre, La Quinta justa, Can Morera, Hostal del Sol, B-Crek, L'Arcada de Fares, Els Catòlics, Mas Garganta, Can Xel, Font Moixina, La Perla, Restaurant Cal Sastre, Les Cols, La Deu, La Torre dels Til.lers, Sushi More, Can Blanc, La Cuina del Mercat, Hostal dels Ossos, Oci-activitats,  Apartaments entre volcans i Camping l’Alguer són les empreses que participen de l’Speed Dating d’Hostaleria, la segona jornada d’Ocupació en Xarxa que organitza DinàmiG. El passat 21 d’Octubre, va tenir lloc la primera trobada dirigida al sector industrial. 15 empreses i 42 candidats entre enginyers i FP industrials van participar de l’Speed Dating mentre que la resta d’activitats programades va reunir 61 representants de 41 empreses. L’Ocupació en Xarxa va suposar la contractació de 9 persones i la possibilitat de tirar endavant nous projectes. Com els que s’han impulsat amb les empreses TAVIL i SIMON que han ofert formació i treball a una trentena de persones en situació d’atur.

L’èxit de la primera jornada i les necessitats de personal detectades al sector de l’hostaleria, ha portat a l’Àrea d’Ocupació de DinàmiG, l’Associació d’Hostalatge i Turisme Garrotxa a organitzar aquest nou Speed Dating. L’hostaleria té dificultats per trobar professionals per treballar en els seus establiments i des de l’Àrea d’Ocupació també s’ha detectat que les ofertes del sector han estat de les que més han costat de cobrir, juntament a les de tècnics especialistes industrials (mecànics, electricistes, operaris CNC, soldadors...) i serveis a les persones (cuidadors atenció sociosanitària). De les 511 persones que han trobat feina durant el 2016 amb el suport del Servei d’Orientació Laboral del Mas Les Mates, un 6’36% s’han incorporat a l’hostaleria.

A la Garrotxa, l’hostaleria té un pes molt important. Segons dades de l’Observatori Econòmic, Social i Mediambiental de la Garrotxa de 2016, dóna feina a un 6’9% dels treballadors contractats en el sector serveis, que representa el 53’7% de total de la comarca. A més, ha estat l’únic sector econòmic que no ha destruït llocs de treball durant la crisi. El número d’afiliats a la Seguretat Social ha anat en augment: a principis de 2008 hi havia 895 persones mentre que a desembre de 2016 s’ha arribat a les 1.117.
imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat