CONVENI DE COL.LABORACIÓ ENTRE EL PEN CATALÀ I FABER
CONVENI DE COL.LABORACIÓ ENTRE EL PEN CATALÀ I FABER La directora del Pen Català destaca el compromís d'Olot amb la culturaAquest matí s’ha signat un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament d’Olot i el PEN Català en relació a Faber, Residència d’Arts, Ciències i Humanitats. Aquest acord representa la formalització d’una relació entre les dues institucions que comparteixen unes mateixes línies de pensament.

En base a aquest acord, el PEN Català farà propostes d’escriptors per tal que Faber en base a les necessitats i projectes que Faber desenvolupi i, conjuntament, decidiran quins són els professionals més adequats per convertir-se en residents i faran una avaluació de les estades.

El conveni l’han signat Carme Arenas, presidenta de la plataforma EN Català, i Pep Berga, regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Olot, amb la presència del director de Faber, Francesc Serés.

Tots han coincidit en la coincidència dels objectius i activitats del PEN i Faber i en la idoneïtat de la col·laboració. Per Carme Arenas, llocs com Faber obren una finestra d’alta qualitat al món i ha assegurat que per això “pel PEN Català és un goig poder contribuir en aquest projecte”. Arenas també ha dit que amb la signatura d’aquest conveni queda representat el suport, no només del PEN Català, sinó també del PEN internacional i l’ICORN. Per la seva banda, el director de Faber, Francesc Serés, ha manifestat l’interès de Faber per rebre professionals d’arreu del món i de totes les disciplines disposats a fer intercanvis de transmissió de coneixement: “per això és tant important per a nosaltres formalitzar la relació amb el PEN Català amb qui compartim línies de pensament molt similars, que tenen molt a veure amb qüestions democràcia, ètica, política, creació i comunicació”, ha explicat Serés. El regidor de Cultura Pep Berga ha afirmat que “a partir d’avui la col·laboració que ja s’havia produït fins al moment s’accentuarà”.

El PEN Català és una plataforma creada el 1922 amb l’objectiu de projectar a nivell internacional la literatura i els escriptors dels territoris de parla catalana. Ho fa a través de la participació amb el PEN Internacional (creat només un any abans), el qual treballa per la defensa de la llibertat d’expressió i lluita per a l’alliberament dels escriptors perseguits. El primer president i creador del PEN Català va ser Carles Riba. L’han succeït Pompeu Fabra, Josep Carner, J.V. Foix, Joan Oliver, Maria Aurèlia Capmany, Jordi Sarsanedas, Dolors Oller i, ara, Carme Arenas.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat