UN NOU CURS DEL CONSELL DELS INFANTS
UN NOU CURS DEL CONSELL DELS INFANTS Les noves tecnologies és el tema central del Consell que, aquest any, arriba a la cinquena edicióEl Consell dels Infants d’Olot, la proposta de participació infantil de l’Ajuntament d’Olot, arriba aquest curs 2019-2020 la seva cinquena edició. Com cada any, hi participaran tots i totes els i les alumnes que fan 5è de primària a totes les escoles d’Olot.  

LES NOVES TECNOLOGIES és el tema que han escollit, com en les anteriors edicions, els alumnes. A partir de les sessions de treball a l’aula, que es realitzen durant els mesos de gener, febrer i març, aniran elaborant les propostes sobre aquest tema. Propostes emmarcades sota una sèrie de preguntes inicials com ara: Com ens relacionem amb Internet, les xarxes socials, els hastags o els videojocs? Quant de temps hi dediquem al dia? En quins aspectes ens millora la qualitat de vida i en quins altres no? Què podem fer com a ciutat d’Olot per què les noves tecnologies millorin les nostres vides?

Després de les sessions de treball a l’aula, en sortiran les propostes finals que es presentaran al Ple Extraordinari del Consell dels Infants que tindrà lloc el 16 d’abril de 2020 al Saló de Sessions de l’Ajuntament d’Olot.

A banda de les sessions a les aules de les diferents escoles, de cada classe hi ha dos infants que formen part del grup de Representants del Consell dels Infants. Una trentena de nens i nenes que es reuneixen un cop al mes a la tarda, fora de l’horari escolar, per treballar tot allò que ha anat sorgint a les aules, preparar les propostes i el Ple a l’Ajuntament. A més, els representants del Consell dels Infants també dediquen una de les seves trobades a pensar en una entitat de la ciutat que desenvolupi una activitat que promou els valors de les Ciutats Educadores, per fer-li un reconeixement públic el mateix dia del Ple a l’Ajuntament. Els representants del Consell dels Infants es reuneixen a l’alberg Torre Malagrida. Aquesta tarda l’alcalde Pep Berga ha saludat els representants dels alumnes que han participat de la trobada. Berga els ha agraït la seva feina i els ha animat a “pensar projectes ben interessants que puguin fer millor i que arribin a tota la ciutat”.

El Consell dels Infants d’Olot és un òrgan de participació, consulta i assessorament de l’Ajuntament. Un dels seus  objectius principals és donar a conèixer el punt de vista dels infants no només en temes estrictament infantils sinó en tots els aspectes relacionats amb la ciutat. Treballar amb els nens i nenes per a que coneguin, pensin, reflexionin, proposin, participin i es comprometin amb la seva, i amb la nostra ciutat, afavorirà que tinguem una ciutat viva, activa, participativa i inclusiva.

Més informació:
www.conselldelsinfantsolot.catimprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat