UN PUNT LILA A LES FESTES DEL TURA
UN PUNT LILA A LES FESTES DEL TURA Aquest any, per primer cop, les Festes del Tura d’Olot comptaran amb un Punt Lila d’informació i atenció a agressions sexistes,sexuals i lgtbifòbiquesEl Punt Lila té una doble finalitat, d’una banda informar, sensibilitzar i generar reflexió per prevenir les violències masclistes i la LGTBIfòbia i alhora poder apropar recursos disponibles a la zona en relació a les violències; i per altra banda, intervenir en casos d’agressió a través de l’atenció i acompanyament psicològic i educatiu.

 

S’instal·larà una carpa, degudament identificada, davant del local de les entitats Blay, 6 i també es disposarà d’aquest local en cas d’atenció que requereixi un espai més tranquil i reservat. L’horari del Punt Lila serà de les 12 de la nit fins les 6 de la matinada durant les quatre nits de Festes, del 6 al 9 de setembre i serà gestionat per l’entitat empordanesa Medusa, Transformació Social amb perspectiva de gènere que té experiència amb aquest tipus d’actuacions. També es disposarà de marxandatge i material informatiu d’entitats implicades en l’atenció i eradicació de violències que pateixen dones i persones dels col·lectius LGTBI.

 

Els contexts de festes són un lloc on es poden produir un determinat tipus d’agressions sexistes, sexuals i LGTBIfòbiques que cal detectar per aturar-les. Però també és un lloc que ha de permetre una presa de consciència individual i comunitària contra aquestes situacions que tenen lloc a molts altres àmbits de la vida, no només a l’espai d’oci nocturn.

 

És per això que el dia 2 de setembre a les 19h a la Sala en Torín, hi haurà una formació –xerrada on s’explicarà de què estem parlant quan parlem d’agressions sexistes, sexuals i LGTBIfòbiques i quin és el circuït d’actuació en cas d’agressió. Aquesta formació va adreçada a professionals que intervenen en casos d’agressió, a les entitats que gestionen barraques i a totes aquelles persones que hi estiguin interessades.

 

Aquesta acció ha estat iniciativa de la Comissió de Festes, persones de col·lectius i entitats de dones i feministes i LGBT d’Olot i tècniques comunitàries del CASG, amb el suport de la Regidora d’Igualtat de l’Ajuntament d’Olot. En finalitzar les festes es farà un recompte de totes les actuacions i atencions del Punt Lila per tal de poder fer un balanç de la situació. 

 

 

 

Col·laborar a les Festes

 

Per quart any consecutiu, les Festes del Tura ofereixen a la ciutadania l’oportunitat de col·laborar en els actes que s’organitzen. L’objectiu és que més persones ajudin a fer possibles les Festes i les puguin viure des d’un altre punt de vista. Per fer-ho, cal tenir més de 18 anys i omplir el formulari de la pàgina web de Festes del Tura festesdeltura.olot.cat, a les xarxes socials (Facebook i Twitter) i al web de les entitats de la garrotxa www.entitatsgarrotxa.cat. A més de donar les dades de contacte, s’ha d’escollir l’activitat de les Festes a la que volen col·laborar. També es pot telefonar a l’Àrea de Festes al 972 27 27 77. Hi ha temps per apuntar-se fins al 16 d’agost. A principis de setembre es convocarà a totes les persones col·laboradores a una reunió per concretar les tasques assignades a cadascuna de les activitats. Es pot participar del ball de gegants del migdia i el d’espelmes del vespre, l’espectacle del correfoc a plaça braus i les brigades mòbils que hi haurà del punt lila. Una dotzena de persones de mitjana s’han convertit en col·laboradores de Festes del Tura els últims anys.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat