SETMANA DE L’ENERGIA
SETMANA DE L’ENERGIA Actes de la Setmana de l’Energia: amb la instal·lació d’una exposició al Mercat, visites a la Xarxa Espavilada i la cessió d’equips amb comptadorsUn any més Olot s’adhereix a la Setmana de l’Energia que té lloc del 17 al 23 de juny, coincidint amb la Setmana Europea de l’Energia Sostenible. La campanya vol transmetre a la ciutadania una nova manera de pensar i de viure l’energia i sensibilitzar la societat en relació a l’estalvi i l’eficiència energètica. “Tu tens l’energia, tu tens el poder!” és el missatge d’aquesta edició durant la qual s’organitzen actuacions i activitats al voltant de l'eficiència energètica, les energies renovables i el nou rol de la ciutadania en energia.

Coincidint amb la Setmana de l’Energia, l’Ajuntament d’Olot té previst la realització de diferents activitats per treballar els hàbits de consum energètic i fomentar l’eficiència energètica i l’ús de les energies renovables.

Els actes programats són els següents:

- Instal·lació de l’exposició “Rehabilitació i certificació energètica dels edificis”

Des del dilluns 17 al dissabte 22 de juny la plaça Mercat d’Olot acollirà l’exposició “Rehabilitació i certificació energètica dels edificis”, cedida per l’Institut Català de l’Energia. La mostra està formada per 15 plafons hexagonals que detallen, en una cara, quines són les principals actuacions que es poden dur a terme en un edifici o habitatge per a fer-ne una rehabilitació amb criteris d'eficiència energètica. L'altra cara de l'exposició planteja els passos que s'han de fer per a obtenir el certificat d'eficiència energètica de l'edifici o habitatge.


- Visita a la Xarxa Espavilada de Climatització d’Olot

Amb les obres del nou Mercat, l’Ajuntament d’Olot va començar a projectar la primera xarxa de climatització de Catalunya que funciona a partir d’un sistema híbrid d’energies renovables: geotèrmia, fotovoltaica i biomassa. La xarxa subministra energia a set equipaments del centre d’Olot.
Per conèixer la Xarxa Espavilada, s’ofereix una visita guiada per accedir a la Sala de les Energies, al carrer Mulleras 13 (antic Hospital Sant Jaume). Serà dimecres 19 de juny a les 18h. Cal inscripció prèvia a alcaldia@olot.cat.


- Cessió d’equips amb comptadors instantanis d'electricitat als domicilis que hi estiguin interessats

L’Ajuntament d’Olot cedirà equips amb els comptadors instantanis d'electricitat als ciutadans d’Olot que ho demanin perquè els instal·lin a casa seva. Amb aquest material es pot monitoritzar el consum elèctric de la llar i amb els resultats obtinguts, establir un canvi d’hàbits amb un estalvi de fins un 15% en la factura elèctrica.

La cessió del comptador és gratuïta i cal que s’instal·lin com a mínim una setmana en el domicili. Els resultats que s’obtinguin es faran públics amb l’objectiu de sensibilitzar a la resta de la ciutadania en l’estalvi d’energia i el consum eficient. Els materials disposen de manual d’instruccions on s’explica els aparells que formen d’aquest conjunt i la seva instal·lació.

Les persones que hi estiguin interessades poden posar-se en contacte amb l’Ajuntament d’Olot mitjançant un correu electrònic a alcaldia@olot.cat. Cal indicar el nom i cognoms i un telèfon de contacte. Des de l’Ajuntament d’Olot ens posarem en contacte amb l’interessat per explicar-li el funcionament d’aquest material.

L’Ajuntament d’Olot continua treballant en l’impuls a noves accions per tal de promoure les energies renovables i l’estalvi energètic. Amb la renovació per tecnologia led de punts de l’enllumenat públic de la ciutat i la previsió d’instal·lar panells solars fotovoltaics a la coberta dels equipaments municipals. L’estiu de l’any passat es van col.locar 17 panells sobre l’edifici de la Policia Municipal. La instal·lació transforma l’energia del sol en elèctrica que injecta directament a la xarxa elèctrica dels edificis de l’Ajuntament i la Policia Municipal. L’Ajuntament d’Olot té un funcionament diürn i el de la Policia Municipal, a més, funciona les 24 hores del dia i els 365 dies a l’any, fet que permet consumir tota l’energia produïda i, per tant, sense generar abocaments d’excedents a la xarxa. L’any 2018 es varen produir 5.487,51 kWh, el que suposa un estalvi de 2,63 tnCO2/any i en els primers 5 primers mesos d’aquest any, la producció ha estat de 2.370,57 kWh.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat