VINE A DONAR SANG
VINE A DONAR SANG Olot espera 300 donants de sang per remuntar les reserves, que estan molt per sota dels nivells òptims, especialment els grups 0 i A negatiusAvui hi ha sang a Catalunya per les necessitats dels 4 propers dies, quan en nivell òptim són 10 dies. Per això el Banc de Sang anima a tothom a donar sang a les campanyes ja programades com la d’Olot. A part, també s’han organitzat campanyes extraordinàries per intentar augmentar les donacions dels propers dies.

 

Aquest divendres es pot donar sang a l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa (de 16 a 21h). També serà a l’Hospital la donació de dissabte (de 10 a 13.30h i de 16 a 20.30h) mentre que dilluns els equips del Banc de Sang es trobaran al local de Bonavista i Sant Roc (en tots dos casos de les 18 a 21h).

 

Per ser donant només cal tenir entre 18 i 65 anys, pesar més de 50 quilos i presentar un bon estat de salut. No cal venir en dejú i és important dur un document oficial d’identitat.

 

A Catalunya, cada dia calen 1.000 donacions per atendre les necessitats dels malalts. De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques:

-      Ser major d’edat

-      Pesar 50 quilos o més

-      En cas de ser dona, no estar embarassada

Per donar sang no cal estar en dejú.

  • Divendres i dissabte hi ha una campanya a l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa i dilluns al Casal Sant Roc i al Casal Bonavista

 

  • Avui les reserves de sang estan molt per sota dels nivells òptims, especialment els grups 0 i A negatius

 

 

  • Cada dia calen entre 800 i 1.000 donacions de sang per atendre als malalts ingressats als hospitals

 imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat