LA FIRA RAMADERA DE SANT LLUC ESTRENA FORMAT
LA FIRA RAMADERA DE SANT LLUC ESTRENA FORMAT Els organitzadors de la Fira han proposat traslladar al cap de setmana l’activitat del 18 d’Octubre, una petició que també han fet els marxantsEnguany la Fira ramadera i el mercat extraordinari de Sant Lluc tindran lloc el dissabte més proper a Sant Lluc, 19 d’octubre. Seguint el camí iniciat per la Fira del Dibuix d’Olot, els ramaders i marxants han proposat a l’Ajuntament d’Olot d’organitzar la Fira Ramadera i el mercat extraordinari de roba durant el cap de setmana de Sant Lluc amb l’objectiu de guanyar afluència de públic, tant local com forani, i incrementar l’atractivitat dels dos espais fent un canvi de format. 

Pel que fa al mercat extraordinari de roba i complements només es tracta d’un canvi de data per coincidir amb tots els altres espais de la fira, celebrant-se sempre en cap de setmana la qual cosa fa pensar en un augment de l’afluència de públic final. La Fira Ramadera, no obstant, el canvi de data porta lligat un canvi de model firal. Aquesta fira que és l’origen de l’esdeveniment i que data del 1315 va néixer com un mercat de compra – venda de bestiar vinculat als moviments transhumants d’animals. Fins ara es tractava d’una fira merament expositiva, un dia de trobada del sector ramader de la Garrotxa i comarques veïnes. Amb l’objectiu de recuperar la vessant econòmica de la fira s’ha treballat amb el sector ramader per actualitzar el model transformant-la en una fira amb la presència del bestiar i el producte final que se’n comercialitza. La majoria dels ramaders presents de la fira ja no tenen el bestiar com a producte final, sinó l’elaboració i comercialització de productes derivats com els embotits, la carn, els ous, el formatge i productes làctics, entre d’altres. La idea és mantenir la presència d’animals a la fira, vinculant-la amb la comercialització del producte final derivat amb l’explicació de la seva elaboració per part dels productors a un públic final que en pot ser el potencial consumidor.

 

La idea és que ambdues activitats (Fira Ramadera i mercat de roba) s’ubiquin al centre de la ciutat, coincidint amb la resta d’espais firals de Sant Lluc. El canvi de data de la Fira Ramadera i el mercat es portarà, per a la seva aprovació, al proper ple. A la sessió d’aquest dijous es determinarà el dia de celebració de la fira ramadera i el mercat extraordinari de Sant Lluc.

 

L’Ajuntament d’Olot, de la seva banda, s’encarregarà de l’organització d’una activitat per al proper 18 d’octubre. L’objectiu és que la ciutat continuï mantenint la celebració de Sant Lluc amb una iniciativa, les característiques de la qual s’està acabant de concretar. 

 imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat