Olot s'ho val


  • No em tiris els trastos
Volem que Olot sigui una ciutat amable, acollidora i neta, i que tots els seus habitants en formim part i se'n sentin orgullosos.
Més informació
  • Tu n'ets responsable
Diversos motius empenyen alguns ciutadans a tenir un gos: companyia, protegir, guiar, jugar, ajudar...
Si l'eduquem i el cuidem, aprendrà a conviure entre nosaltres i en podrem gaudir sense causar molèsties ni espantar ningú. El gos mereix el respecte i la fidelitat del seu amo; espera que en tinguem cura i que no l'abandonem.
Més informació.
  • Empatitza
No estem sols: compartim la ciutat amb moltes altres persones i sovint, anant a la nostra, envaim l'espai dels altes i els perjudiquem sense adonar-nos-en.
Més informació.
 
  • Vés amb bici, aniràs bé!
Per desplaçar-no per dins Olot. anar en bicicleta té molts avantatges.
Més informació.
  • No abusem del motor
Cada dia hi ha més vehicles en circulació i l'espai en què ens movem continua essent el mateix. Perquè aquest augment de moviment no es converteixi en un caos que posi en perill la nostra salut i la nostra seguretat, l'actitud de respecte és esencial, i és tan necessària envers els més vulnerables (vianants i bicicletes) con envers el medi ambient.
Més informació.
  • Consumim l'energia justa
  • Viure és conviure
Els veïns d'un mateix bloc de pisos, comparteixen les parts comunes de l'edifici, aquelles que fan servir tots, com l'entrada, l'escala, l'ascensor o el garatge, si n'hi ha.
Estar a prop uns dels altres és benefeciós perquè ens podem ajudar mútuament i repartir les despeses de manteniment i les tasques de neteja. Si marxem uns dies, podem confiar la clau al veí perquè ens cuidi les plantes; li podem denar aquella mica de sal que ens falta o l'ou que hem oblidat comprar; quan hem de deixar la mainada sola, els veïns se'n poden fer càrrec,...
Més informació.
  • Amb tos els respectes, divertim-nos
Les vigílies de festiu són un bon moment per sortir i esbargir-se. Són estones que molts olotins dediquen a fer vida social, a conèixer gent i a distreure's de les cabòries de la setmana.
Com que a la mateixa ciutat i al mateix moment, mentre uns es diverteixen n'hi ha molts d'altres que resposesn, siguem intel·ligents: hem d'evitar que la diversió d'uns perjudiqui els descans dels altres.
Més informació.
 
  • Compartim mobiliari
Casa nostra és plena de mobles que cuidem i fem servir per innumerables usos. De la mateixa manera, els carrers, les places i els parcs de la ciutat són plens de mobiliari que fem servir tots els olotins i olotines i tots els nostres visitants.
Cada peça té la seva funció concreta i sempre hem de tenir present que després de nosaltres l'ha de poder fer servir algú més.
  • Tanquem el cicle
La major part de les deixalles que generem (40%) és matèria orgànica. Però si la separem i la deixem al seu contenidor, li donarem un valor i allargarem la vida de l'abocador.
 


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat