VEHICLES ELÈCTRICS (2018)


Vehicles elèctrics

L'Ajuntament d’Olot ofereix 2 estacions de recàrrega gratuïta per a vehicles elèctrics a la via pública perquè en facin ús la ciutadania i les empreses que ho necessitin. Aquesta iniciativa s'emmarca dins de les accions aprovades pel Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible i pel Pla de mobilitat i s’orienta a la reducció d'emissions i de contaminació associades a la utilització de vehicles amb gasolina i dièsel dins la ciutat d’Olot.La recàrrega és gratuïta

Preguntes freqüents

Ubicació i tipus d’estacions de recàrrega
Com s’utilitzen les estacions de recàrrega?
On s’aconsegueix la targeta i on us podeu informar?
Altres avantatges en l’ús dels vehicles elèctricsUbicació i tipus d'estacions de recàrrega

ESTACIÓ 1 – Zona Oest

Aparcament del B-crek
L’estació permet una connexió amb els següents connectors: 50 kW CCS - 50 kW CHAdeMO - 43 kW AC Mennekes.
Al considerar-se una càrrega ràpida, el temps màxim d’estacionament i càrrega és de 30 minuts. A l’estació hi ha una segona plaça destinada a un vehicle elèctric que estigui a l’espera de la recàrrega.

ESTACIÓ 2 – Zona Est

Aparcaments públics carrer Zamenhoff
L’estació permet una connexió amb els següents connectors: 50 kW CCS - 50 kW CHAdeMO - 43 kW AC Mennekes.
Al considerar-se una càrrega ràpida, el temps màxim d’estacionament i càrrega és de 30 minuts. A l’estació hi ha una segona plaça destinada a un vehicle elèctric que estigui a l’espera de la recàrrega.

  • Mapa de les estacions de recàrrega públiques de la ciutat d’Olot
 


Com s'utilitzen les estacions de recàrrega?

Per accedir a l’estació de recàrrega es podrà utilitzar una targeta RFID expedida per l’Ajuntament d’Olot o per l’Ajuntament de Barcelona/LIVE, o bé mitjançant l’aplicació mòbil de Electromaps.

La recàrrega és gratuïta.


On s'aconsegueix la targeta i on us podeu informar?

La targeta de persona usuària del vehicle elèctric la tramitarà i la lliurarà l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) de l’Ajuntament d’Olot.
Horari d’oficina: de 8 a 17:45 hores, de dilluns a dijous i de 8 a 14:45 hores els divendres (excepte dies festius).
Telèfon d'informació: 972 27 91 01
Caldrà omplir el formulari d’alta i lliurar la documentació. La persona usuària rebrà, al mateix moment, la targeta de recàrrega.

Documentació que cal aportar conjuntament amb la sol·licitud:
  • DNI, NIE o passaport del titular
  • Permís de circulació del vehicle associat a la targeta 
  • Fitxa tècnica del vehicle

Altres avantatges en l’ús dels vehicles elèctrics

A la ciutat d’Olot, hi ha una bonificació del 95% en l’impost sobre vehicles de tracció mecànica (IVTM) per als vehicles totalment elèctrics amb data de matriculació 2018, durant els 5 primers anys, i a partir del 6è any la bonificació serà del 50%.
Més informació del tràmit de bonificació del IVTM a: www.olot.cat/tramits
Els vehicles elèctrics gaudeixen d’una bonificació del 100% de la quota de pagament de la zona blava i verda en alguns municipis de Catalunya.
Podeu consultar altres avantatges en l’ús dels vehicles elèctrics a la web de la Plataforma LIVE o de l’Institut d’Energia de Catalunya

<

imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat