CELEBRACIÓ REVETLLA SANT JOAN
CELEBRACIÓ REVETLLA SANT JOAN Cal demanar autorització a l’Ajuntament d’Olot en cas que es vulgui realitzar una foguera
 

Arran de la pandèmia i de les mesures de seguretat per la COVID-19, la revetlla de Sant Joan d’aquest 2020 serà diferent de la dels altres anys. Tot i l’entrada a la Fase 3 de la desescalada, tal com marca i recomana el Departament d’Interior de la Generalitat, només es podran fer celebracions que no siguin multitudinàries i, per això, no estan permeses les aglomeracions de gent.

 

Al mateix temps, cal complir les mesures preventives per evitar contagis pel coronavirus basades en respectar la distància física de 2 m entre les persones, l’ús de mascareta així com la neteja de mans amb aigua i sabó. A més, es recomana evitar compartir menjar i estris a l’hora dels àpats.  

 

Per realitzar qualsevol foguera - també d’àmbit privat- cal comunicar-ho a l’Ajuntament d’Olot a través de la realizació d'una instància per poder disposar de l’autorització necessària.

 

En aquest sentit, des de la Conselleria d’Interior i Protecció Civil alerten que, si es vol fer ús de material pirotècnic, no es pot portar gel hidroalcohòlic a sobre pel perill que pugui arribar a inflamar-se i cremar.

 

A l’hora d’adquirir els petards, cal assegurar-se que es compren productes pirotècnics homologats en un establiment autoritzat i amb l’assessorament de professionals i llegir les instruccions de cada article per fer-ne un bon ús. Al mateix temps, es recorda que també es poden adquirir petards en línia i anar-los a recollir a la botiga amb cita prèvia, per evitar aglomeracions.

 

A l’hora de manipular-los, cal tenir present que no es poden guardar els petards a les butxaques i no es poden encendre a prop de la cara o el cos ni contra ningú. En aquest sentit, recordar que no es poden llençar coets ni pertards a menys de 500 metres de zones boscoses per evitar el risc d'incendis forestals.

 

Podeu consultar totes les recomanacions i mesures per una revetlla segura a la web del Departament d'Interior a través d’aquest enllaç.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat