SUSPENSIÓ BALL PLA 2020
SUSPENSIÓ BALL PLA 2020 Les dones del Cosidor del barri de Sant Miquel han pres aquesta decisió davant la impossibilitat de garantir les mesures de seguretat sanitàries
 

El passat 23 de juny, les cosidores - en una reunió conjunta amb les representants de la Comissió de Festes i l'AAVV de Sant Miquel d'Olot - van decidir de forma consensuada suspendre definitivament el Ball Pla de 2020.

 

La suspensió definitiva d'aquesta celebració ve motivada per la impossibilitat de garantir la seguretat sanitària, tant en el taller presencial del local Bufadors com en el moment de la desfilada, donat que la majoria de participants formen part d'un dels grups de risc de la COVID-19.

 

Un altre dels motius és la desconeixença de quines seran les condicions i mesures establertes per les autoritats sanitàries el pròxim mes de setembre. Tot i tenir en compte la flexibilització de les restriccions d'activitats i l'evolució positiva de la pandèmia, s'ha vist improbable poder celebrar el treball diari en el taller del Ball Pla. Així com, durant la desfilada dels vestits, seria molt complicat garantir el manteniment de les mesures preventives de distància social entre les persones que hi participen i els assistents que volen gaudir de la desfilada pels carrers del barri.

 

No obstant això, des de la Comissió de festes conjuntament amb l'AAVV de Sant Miquel d'Olot s'està treballant per elaborar unes activitats que es faran durant la setmana de la festa del barri, del 20 al 26 de setembre, sota la denominació de "Ball Pla Confinat".

 

Es tractarà d'un seguit d'accions i actuacions festives que no comportaran la participació presencial de públic per evitar aglomeracions. Des de les entitats, esperen comptar amb la col·laboració de la Comissió de festes, la mateixa associació de veïns, entitats i altres agents del barri i la ciutat com DinàmiG o Olot Cultura per poder-ho dur-ho a terme.

 

De moment, s'han previst les següents activitats:

● Les cosidores que s'encarregaven dels patronatges dels vestits continuaran fent aquesta feina per tenir els dissenys enllestits per al Ball Pla del 2021.

 

● La voluntat de fer una desfilada simbòlica amb els aparadors buits dels locals de barri per així poder exposar vestits d'altres anys, i d'aquesta manera, mostrar els dissenys i la tasca realitzada a la resta de veïns i veïnes del barri com de la ciutat i comarca.

 

 ● Reunir fotografies d'altres edicions dels Ball Pla i exposar-les als aparadors buits del comerç del barri.

 

El conjunt de les activitats i accions previstes es donaran a conèixer al llarg de les pròximes setmanes.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat