LES FESTES DEL TURA ESTRENARAN FIRAL I BARRAQUES
LES FESTES DEL TURA ESTRENARAN FIRAL I BARRAQUES Amb la remodelació del Firal, es canvia la ubicació de les barraques de Festes de Tura que estrenaran formatCada any per Festes del Tura, l’Ajuntament d’Olot instal·la barraques que posa a disposició de les entitats que sol·liciten poder vendre begudes i menjar durant els dies de festes. Aquests últims temps, les barraques s’han situat al costat del monument de la “Lectura” excepte l’any passat quan, amb l’inici de les obres del Firal es van ubicar a l’esplanada del Firal petit. Aquestes construccions temporals, que són de lloguer, estan formades per una carpa o lones, a les que les mateixes entitats afegien tendals o altres elements per augmentar la superfície disponible i resguardar els usuaris en cas de pluja.

 

L’equip d’arquitectes responsable del projecte del Firal XAA Arquitectura Xavier Bayona - Alba Colomer - Adrià Villarejo s’ha encarregat de dissenyar la ubicació de les barraques i del format que han de tenir. Després de parlar amb els responsables de Festes, les diferents àrees i serveis municipals que treballen en l’organització dels actes i les entitats que hi col·laboren, han plantejat una nova ubicació i model. Es vol assegurar un mateix model que doni resposta a les necessitats de les entitats i del nou Firal i sobretot unes millors les condicions sanitàries i de seguretat de les barraques.

 

La proposta preveu situar les barraques a la zona arbrada del passeig, entre els escocells, deixant lliure la zona del firal petit per a concerts amb un únic model de barraca perquè totes segueixin la mateixa forma i color. S’ubicaran un total de 8 barraques aparellades cada dues per tal de tenir més visibilitat de la zona de l’escenari. Constaran d’una barra de 1.10 m d’alçada i per tal de protegir el terra de pedra del firal i per facilitar el muntatge d’elements de la pròpia barraca, es munta una tarima que cobreix el terra de tota la part interior. A més, els bàculs ubicats en els escocells disposen de punt de connexió elèctrica, i s’ha previst una connexió a la xarxa de clavegueram i connexió d’aigua.

 

La Junta de Govern Local ha aprovat aquest dijous 31 de maig del plec de  clàusules que hauran de complir les empreses que vulguin fer-se càrrec de les barraques de Festes del Tura. L’Ajuntament d’Olot té previst contractar la fabricació, el muntatge i desmuntatge de les barraques de Festes del Tura per als propers anys.

 

“Les barraques estaran a l’alçada del nou Firal i de la programació que estem tancant aquests dies i que presentarem aviat” ha avançat el regidor de Festes, Pep Berga, que ha afegit que “seran unes grans Festes del Tura”. Mentre avancen les obres del Firal, l’Ajuntament d’Olot estudia la futura ubicació del mercat setmanal. Des de DinàmiG es mantenen reunions amb els marxants del mercat setmanal per definir la nova ubicació de les parades dels dilluns. “Després de Festes del Tura el mercat tornarà al Firal i estem acabant de definir de quina manera” ha assegurat l’alcalde d’Olot, Josep M. Corominas.   

 imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat